Ultima strigare pentru City Mall: 22 milioane de euro

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 13:05
1486 citiri
Ultima strigare pentru City Mall: 22 milioane de euro

Lichidatorul centrului comercial City Mall va organiza o ultima licitatie pentru vanzarea mall-ului, la un pret de 22 de milioane de euro, cu 10% mai mic fata de licitatiile anterioare, reprezentantii companiei precizand ca daca nu se va gasi cumparator nici de aceasta data, strategia de valorificare a mall-ului va fi modificata.

Pretul de pornire la urmatoarea licitatie va fi de 21-22 milioane de euro, fata de 33 milioane de euro la cat a fost scos la vanzare centrul comercial la prima licitatie.

"Nu s-a vandut nici de aceasta data. O sa mai facem o usoara scadere de pret de 5-10% si vom mai organiza o licitatie.

Va ultima procedura, dupa care vom schimba strategia de valorificare a centrului comercial.

Vom lua in calcul inclusiv pastrarea centrului comercial, avem multe proceduri la indemana in acest sens", a declarat agentiei MEDIAFAX, Radu Lotrean, partener al Casei de Insolventa Transilvania, lichidatorul centrului comercial.

City Mall a fost scos la vanzare prima data la 31 martie, ulterior, din cauza ca niciun investitor nu a fost interesat sa cumpere centrul comercial, au mai fost organizate alte doua licitatii, astfel ca pretul a fost redus la 29,5 milioane de euro, respectiv 26,2 milioane de euro. La cea de-a patra incercare de vanzare a mall-ului pretul de pornire a fost stabilit la 23,58 milioane de euro, iar documentatia de inscriere la licitatie trebuie depusa pana pe 8 iunie.

Centrul comercial a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achizitia City Mall, in 2006. La vremea respectiva, fondul a platit pentru cumpararea mall-ului peste 100 milioane de euro.

Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei.

Cele trei banci finantatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Tiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).

#city mall, #licitatie, #licitatie city mall, #vanzare city mall , #stiri Unicredit Tiriac