Profitul UniCredit, redus cu 36%

Joi, 04 August 2011, ora 11:09
1378 citiri
Profitul UniCredit, redus cu 36%

In primul semestru, UniCredit Tiriac Bank a inregistrat un profit net de 22,6 milioane euro, cu 36,6% mai mic decat in perioada similara a anului trecut, conform NewsIn.

Castigul inregistrat in trimestrul II a fost cu 78% mai mare decat in primul trimestru din 2011.

Profitul net potrivit standardelor de contabilitate locale (RAS) a fost de 124 milioane lei (29,8 milioane euro) in primul semestru din 2011.

"Veniturile bancii au insumat 600 milioane lei (144 milioane euro) in primul semestru, in coborare cu 8,7% fata de primele sase luni din 2010.

Veniturile afisate in trimestrul II au urcat cu 12,5% fata de primele trei luni ale acestui an.

Veniturile nete din alte surse decat dobanzile (precum comisioanele si operatiunile de piata) au crescut cu 19,4% in primul semestru din 2011 fata de intervalul similar al anului trecut, in timp ce veniturile nete din dobanzi au coborat cu 19,4%, influentate de abordarea conservatoare pe care UniCredit Tiriac Bank a avut-o in privinta inregistrarii acestora", se spune in comunicat.

Cheltuielile operationale au crescut cu 5% in prima jumatate a acestui an fata de perioada asemanatoare din 2010, pe fondul modificarilor legislative si accelerarii inflatiei. Raportul intre costuri si venituri s-a plasat la 49,9%. Rata solvabilitatii a fost de 12,4% potrivit RAS.

Costul anualizat al riscului a coborat de la 210 puncte de baza cu un an in urma la 195 puncte de baza, iar ponderea provizioanelor in totalul portofoliului de credite a fost de 6,2% conform IFRS.

Volumul activelor bancii s-a situat la 20,5 miliarde lei (4,8 miliarde euro) la finalul lui iunie 2011, aproape de nivelul de la finalul anului 2010 - de 20,8 miliarde lei (4,85 miliarde euro) - si in urcare cu 7,9% fata de 31 martie 2011.

Valoarea creditelor din bilant a avansat cu 7,7% fata de 30 iunie 2010, pana la 14,4 miliarde lei (3,4 miliarde euro), rata de crestere fiind peste media sistemului bancar.

Depozitele clientilor au ajuns la 9 miliarde lei (2,1 miliarde euro), cu 4,65% peste nivelul inregistrat la finalul primului trimestru al acestui an.

"Vedem semnale pozitive in economie si in piata bancara, iar acestea se reflecta si in evolutia bilantului nostru si in rezultatele bancii.

Am reluat cresterea portofoliului de credite si am trecut deja de nivelul de varf al imprumuturilor neperformante.

Desi redresarea economica se deruleaza lent, suntem optimisti in privinta oportunitatilor de afaceri pe termen mai lung si continuam sa investim activ in infrastructura bancii, in sisteme si in angajati.

O alta veste buna este cresterea ratingului bancii de catre Fitch, pana la BBB+, in concordanta cu imbunatatirea ratingului suveran", a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank.

Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing s-au plasat la 23,7 miliarde lei (5,6 miliarde euro) la finalul lunii iunie 2011.

Profitul net consolidat al celor trei entitati a fost de 90,4 milioane lei in primele sase luni ale anului, iar capitalul social s-a plasat la 2,5 miliarde lei (590 milioane euro).

 

Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
#unicredit, #tiriac, #rezultate unicredit, #profit unicredit, #ifrs, #dobanda, #credit , #stiri Unicredit Tiriac