Fitch a revizuit de la "negativa" la "stabila" perspectiva ratingurilor a patru banci romanesti

Joi, 04 Februarie 2010, ora 16:52
1360 citiri
Fitch a revizuit de la "negativa" la "stabila" perspectiva ratingurilor a patru banci romanesti

Agentia de evaluare financiara Fitch a revizuit, joi, perspectiva ratingurilor BCR, BRD, UniCredit Tiriac Bank si Banca Romaneasca de la "negativa" la "stabila", ca urmare a modificarii similare in cazul calificativului de tara al Romaniei.

Ratingurile celor patru institutii de credit sunt influentate de sprijinul institutional al grupurilor mama si sunt limitate de plafonul de tara "BBB" al Romaniei, precizeaza Mediafax.


Agentia a imbunatatit, marti, perspectiva ratingului Romaniei, de la "negativa" la "stabila", si a confirmat calificativele acordate pentru datoriile pe termen lung in valuta si moneda nationala, la "BB plus" si, respectiv, "BBB minus".


Fitch a confirmat calificativul BCR pentru credite pe termen lung, in valuta si lei, la "BBB" si a revizuit perspectiva de la "negativa" la "stabila". Ratingul pentru imprumuturi pe termen scurt in valuta a fost confirmat la "F3", cel individual la "D", iar cel de sprijin la "2".


In cazul BRD, agentia de evaluare a confirmat calificativul "BBB" pentru imprumuturi pe termen lung si a revizuit perspectiva de la "negativa" la "stabila". Agentia a confirmat calificativul pentru credite in valuta la "F3" si cel de sprijin la "2".


Fitch a procedat similar si in cazul UniCredit Tiriac Bank, confirmand ratingul pe termen lung la "BBB", dar imbunatatind perspectiva la "stabila". Calificativul pentru imprumuturi in valuta pe termen scurt a fost mentinut la "F3", cel de sprijin la "2", iar cel individual la "D".


Ratingul Bancii Romanesti a fost confirmat la "BBB", iar perspectiva modificata de la "negativa" la "stabila". Calificativul pentru credite pe termen scurt a fost mentinut la "F3", iar cele de sprijin si individual la "2", respectiv "D".

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci, #firch, #perspectiva, #rating , #stiri Unicredit Tiriac