Finantele vor sa faciliteze plata impozitelor cu cardul pe internet

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 11:09
1741 citiri
Finantele vor sa faciliteze plata impozitelor cu cardul pe internet

Ministerul Finantelor Publice si Asociatia de Plati Electronice din Romania se vor intalni pe parcursul lunii aprilie ca sa discute despre lansarea unei platforme care sa permita plata impozitelor si a taxelor cu cardul prin internet, a spus, pentru NewsIn, secretarul general al APERO, Sergiu Cone.

"Este vorba despre reluarea aceluiasi proiect care a fost in discutii si la finalul anului trecut. Unicredit Tiriac Bank castigase licitatia organizata de ANAF pentru implementarea proiectului si intermedierea tranzactiilor, insa rezultatul a fost contestat de BRD", a spus Cone.

El a precizat ca, in prezent, impozitele si taxele locale pot fi platite prin internet cu cardul in patru orase, respectiv Bucuresti, Timisoara, Baia Mare si Arad, dupa ce autoritatile locale au implementat un proiect similar.

"Licitatia a fost blocata, iar proiectul a fost migrat catre oficiul care colecteaza amenzile, insa acum speram ca licitatia sa fie reluata. Ar fi un portal care sa lege toate aceste baze de date si care ar rezolva si problemele legate de colectarea taxelor ce duc la extinderea economiei negre", a mai spus Cone.

Secretarul general al APERO a mentionat totodata ca, daca nu vor mai exista contestatii, realizarea programului va dura aproximativ sase luni pana sa fie pus in practica.

In acest sens, reprezentantii asociatiei lucreaza in prezent la un proiect pe care sa il propuna autoritatilor locale si centrale.

"Speram ca in decurs de cateva luni sa avem ceva concret, insa mai departe depinde de interactiunea cu autoritatile", a spus presedintele asociatiei, Adrian Apolzan.

Totodata, reprezentantii APERO vor sa lanseze o linie telefonica unica pentru urgentele referitoare la carduri, proiect ce va fi lansat in doua luni prin intermediul Transfond, a mai spus Cone.

#finante, #internet, #card, #plata, #apero, #impozit , #stiri Unicredit Tiriac