Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

City Mall, scos din nou la licitatie, cu 4 milioane euro mai putin

City Mall, scos din nou la licitatie, cu 4 milioane euro mai putin

City Mall va fi scos la vanzare, la licitatia reprogramata pe 20 aprilie, la un pret de pornire de 29,5 milioane de euro, fata de 33 milioane de euro cat voiau sa obtina lichidatorii centrului comercial la prima licitatie, din 31 martie, de care insa nu a fost interesat niciun investitor, precizeaza Mediafax.

Documentatia de inscriere la licitatie va trebui depusa pana la 18 aprilie, potrivit unui anunt al Casei de Insolventa Transilvania (CITR).

Prima licitatie, stabilita pentru 31 martie, nu a avut loc deoarece niciun investitor nu a cumparat caietul de sarcini.


Potrivit CITR, in functie de cererea si oferta din prima licitatie vor fi organizate alte licitatii pana in iunie. 


CITR anunta in februarie, cand a publicat data primei licitatii, ca mai multe fonduri de investitii, investitori din real estate si dezvoltatori de mall-uri si-au exprimat interesul de a participa la licitatie.


Oferta de vanzare a fost promovata prin intermediul CB Richard Ellis Group si Colliers International. 


Centrul comercial a intrat in faliment in luna noiembrie a anului trecut, principala cauza fiind imposibilitatea firmei care il detine, Victoria Holding (parte a fondului australian de investitii APN European Retail Trust), de a rambursa creditele contractate pentru achizitia City Mall, in 2006.


La vremea respectiva, fondul a platit pentru cumpararea mall-ului peste 100 milioane de euro. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, amplasat in zona Eroii Revolutiei. 


Potrivit tabelului preliminar de creante prezentat de administratorul judiciar, cele trei banci finantatoare ale proiectului au de recuperat 176 milioane lei (peste 41 milioane de euro), din care Bancpost 21,6 milioane lei (circa 5 milioane de euro), UniCredit Bank Austria - 153 milioane de lei (35,7 milioane de euro), iar UniCredit Tiriac Bank 1,28 milioane de lei (circa 300.000 euro).


In total, cele trei institutii de credit au imprumutat Victoria Holding cu 67,3 milioane de euro, pentru finantarea achizitiei centrului comercial si pentru constructia unei parcari. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1191 ori