Bancile si firmele de asigurari isi cresc managerii "in house"

Vineri, 04 Aprilie 2008, ora 10:54
1629 citiri
Bancile si firmele de asigurari isi cresc managerii "in house"

Competitia tot mai mare de pe piata muncii obliga firmele sa recruteze studenti sau proaspat absolventi pe care sa-i pregateasca intensiv in cadrul companiei. Din ce in ce mai multe companii din sistemul financiar-bancar isi creeaza programe interne de pregatire a tinerilor cu potential, asa-numitele scoli "management trainee", care vizeaza incadrarea lor pe functii de management.

ING Asigurari de Viata deruleaza programul "Management trainee" de trei ani, iar in 2008 investeste aproximativ 20.000 de euro pentru desfasurarea sa. Programul este dedicat studentilor cu rezultate academice foarte bune, din anii terminali sau masterat, si consta intr-un curs intensiv de pregatire de specialitate in domeniul asigurarilor de viata, precum si in facilitarea angajarii pe o functie de management.

"Particularitatea programului consta in posibilitatea de a trece prin toate functiunile si procesele companiei, pentru ca, la final, candidatul selectat sa le poata alege pe cele considerate a fi potrivite competentelor sale", precizeaza Anca Iancu, recruitment&development manager la ING Asigurari de Viata.

Candidatul finalist va parcurge programe de training, atat la sediul companiei din Bucuresti, cat si la sediul central ING de la Amsterdam, unde va lucra cu trainee din mai multe tari din cadrul Grupului ING.


In prezent, toti finalistii de la editiile anterioare ale "Management trainee" lucreaza in diverse departamente din ING Asigurari de Viata. Anul trecut, in urma unui proces de selectie din randul studentilor, au mai fost angajati in companie alti doi candidati, pe langa castigatorul programului.

"Orice proces de selectie presupune si un anumit grad de risc, tocmai de aceea numirea in pozitia de management se face numai dupa ce potentialul identificat a fost confirmat in practica, de-a lungul programului de instruire si in proiectele in care este implicat", explica Anca Iancu. In cadrul Citibank Romania, studentii pot participa la programul "Management Associate", care combina experienta directa, cursurile de pregatire profesionala si dezvoltarea aptitudinilor de conducere.

"Beneficiarii acestui program vor fi implicati activ in proiecte de afaceri care, pe termen lung, sa ii pregateasca pentru ocuparea unor posturi de conducere, oriunde in lume, in cadrul Citi", explica Florin Petrescu, director de resurse umane la Citibank Romania.


Program


    * Cost: 15-40.000 de euro

    * Durata: sase luni - un an

    * Numar participanti: 1 - 10

    * Exemple: Raifeissen, BRD, Citibank, ING, UniCredit?Tiriac