Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UniCredit Tiriac Bank, profit de 46 milioane de euro in primul semestru din 2013

UniCredit Tiriac Bank, profit de 46 milioane de euro in primul semestru din 2013


UniCredit Tiriac Bank a anuntat un profit net de 46,2 milioane euro in primul semestru din 2013, in crestere cu 177% fata de semestrul I din 2012.

In primele sase luni ale anului, veniturile totale ale bancii au fost de 157,9 milioane euro in primele sase luni ale anului, in crestere cu 17,3% fata de intervalul similar din 2012, in special datorita veniturilor mai mari din comisioane, generate de volume in crestere si castigurilor din operatiunile de trading.

In prima jumatate a anului, cheltuielile operationale au ajuns la 73 milioane euro, in crestere cu 2,5% fata de prima jumatate a anului 2012, rata de doua ori mai mica decat inflatia medie anuala (5,4%).

Cresterea a fost determinata de costuri variabile de business si de deprecierea investitiilor de capital. Procesul de optimizare a costurilor a continuat intr-un mod prudent, dar constant. Astfel, profitul operational brut a ajuns la 373 milioane euro, in crestere cu 34% fata de intervalul similar al anului precedent.

Provizioanele pentru credite s-au situat la 51,8 milioane euro, cu 73% peste nivelul de anul trecut, insa la un nivel relativ similar daca excludem schimbarile de metodologie de anul trecut. Costul anualizat al riscului pentru primul semestru este de 2,4%. Banca a eliberat pasive fiscale amanate, constituite ca urmare a conversiei la IFRS, in concordanta cu cerintele legale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1195 ori