UniCredit vinde actiuni in valoare de sapte milioane de euro

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 09:18
1754 citiri
UniCredit vinde actiuni in valoare de sapte milioane de euro
SURSA: bloomberg.

UniCredit Spa, cea mai mare banca din Italia, ia in calcul vanzarea unor actiuni in valoare de 7 milioane de euro din cauza inrautatirii situatei economice din Italia.

Tranzactia va fi anuntata de CEO-ul UniCredit, Federico Ghizzoni, pe 14 Noiembrie, odata cu publicarea raportului financiar trimestrial, conform unor surse din interiorul bancii. Aceasta vanzare ar putea fi asistata de sase sau opt agenti, potrivit Washington Post.

Prin aceasta vanzare de actiuni, cea mai mare pe care grupul italian a facut-o in ultimii doi ani, UniCredit trebuie sa isi intareasca capitalul conform noilor reglementari. In caz contrar, va trebui sa ceara ajutor guvernamental.

"Avand in vedere toate aceste incertitudini politice din Italia, este, probabil, cea mai proasta perioada pentru UniCredit sa faca aceasta afacere. Sapte milioane de euro nu e o suma chiar mare in zilele normale, dar in aceste vremuri situatia este diferita", spune Matthias Fankhauser, economist elvetian.

"Aceasta este cea mai proasta perioada in care sa iti cresti capitalul. UniCredit va trebui sa vanda actiuni la pret scazut, pe o piata dificila", spune Paul Vrouwes, economist la ING Investment Managemen, Haga.

Grupul bancar italian si-a pierdut aproape jumatate din valoare anul trecut, dar luni a inregistrat o usoara crestere de 1,9%. Valoarea de piata a bancii este de 15,6 milioane de euro. UniCredit are cea mai mare cadere de capital dintre creditorii italieni, o gaura de 7,4 miliarde de euro, potrivit Autoritatii Bancare Europene.

Perioada este una dificila din cauza incertitudinilor cu care se confrunta Italia. Rata de imprumut a tarii a depasit niveluri record al zonei euro zilele trecute, iar prim ministrul Silvio Berlusconi pare depasit de probleme, nemaiavand sustinerea aliatilor, care ii cer demisia.

Marti va avea loc un important vot pe buget, pe care Europa si pietele din toata lumea il asteapta cu sufletul la gura.

Oferta UniCredit ar putea fi cea mai insemnata din Italia, de la tranzactia de opt milioane de euro facuta de grupul Enel in 2009.

#vanzare UniCredit, #tranzactii UniCredit, #vanzare actiuni banci, #recapitalizare banci Italia, #probleme banci Italia, #probleme UniCredit , #stiri Unicredit Group