Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UniCredit va infiinta propriul Consiliu European al Muncii

UniCredit va infiinta propriul Consiliu European al Muncii

Conducerea departamentului de Resurse Umane al UniCredit Group si un organism special de negociere format din reprezentanti ai angajatilor din tarile Uniunii Europene au semnat un acord de infiintare a propriului Consiliu European al Muncii, care va reprezenta peste 140.000 de angajati din 27 de tari, se arata intr-un comunicat al UniCredit Group.

Consiliul European al Muncii este un organism infiintat de Uniunea Europeana cu scopul de a imbunatati procesul de informare si dialogul cu angajatii in companiile care isi desfasoara activitatea la nivel transnational.

Consiliul va fi format din reprezentanti ai angajatilor tuturor tarilor europene in care UniCredit Grup este prezent. Procesul de numire a reprezentantilor va fi demarat in curand, in fiecare tara, cu ajutorul departamentelor locale de resurse umane.

Reprezentantii angajatilor se vor intalni, periodic, cu Managementul Central al Grupului UniCredit pentru a fi informati si pentru a li se solicita opinia in privinta anumitor aspecte de business, a perspectivelor si a situatiilor transfrontaliere care pot avea impact asupra angajatilor. Rezultatele intalnirilor vor fi comunicate angajatilor din fiecare tara.

Consiliul European al Muncii din UniCredit Group va fi primul organism de acest gen stabilit in sectorul bancar italian si unul dintre cele mai importante Consilii Europene ale Muncii dintre cele 700 existente in prezent, avand in vedere ca va reprezenta peste 140.000 de angajati din 27 de tari (20 de tari in care UniCredit deruleaza activitati bancare si sapte tari in care are alte activitati financiare). Unul dintre obiectivele Consiliului European al Muncii din UniCredit Group este acela de a completa activitatile legislative existente pe piata muncii din fiecare tara.

UniCredit Group este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare, cu o valoare de piata de peste 60 miliarde de euro si avand active totale de peste 782 miliarde de euro. Grupul bancar este prezent pe piata din Romania prin intermediul UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank, institutii financiare cu o valoare cumulata a activelor de peste 3 miliarde de euro. Prin fuziunea celor doua subsidiare bancare, UniCredit Group isi va atinge obiectivul strategic de a urca in topul primelor banci in Romania.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1215 ori