Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UniCredit va delista HVB si BA-CA

UniCredit va delista HVB si BA-CA
Comitetul de directie al UniCredit (Italia), actionar principal al HVB si Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), a hotarat inceperea procedurii de cumparare a pachetelor minoritare de actiuni ale celor doua banci in scopul delistarii acestora. UniCredit va desfasura aceasta procedura in conformitate cu legea germana si austriaca, se arata intr-un comunicat al UniCredit. Banca italiana detine 95% din capitalul social al HVB si 94,98% din actiunile BA-CA.

Planurile strategice ale UniCredit Group si obiectivele fixate pentru HVB si BA-CA vor ramane neschimbate, urmand ca acestea sa opereze si in continuare ca societati pe actiuni conform legislatiei germane, respectiv austrice, se arata in document.

Germania si Austria, doua dintre cele mai importante piete in care opereaza UniCredit Group, vor juca in continuare un rol cheie, managementul de la Munchen (Germania) si de la Viena (Austria) pastrand intreaga responsabilitate privind derularea si dezvoltarea operatiunilor din pietele respective, se precizeaza in comunicat.

In plus, conform planurilor, HVB va deveni centrul de competenta pentru activitatile de tip investment banking de la nivelul grupului UniCredit, in vreme ce BA-CA va ramane centrul de competenta pentru operatiunile UniCredit din regiunea Europei Centrale si de Est.

Banca italiana a preluat grupul german HVB in 2005, operatiunea fiind cel mai important acord transfrontalier in sectorul bancar din Europa.

In Romania, UniCredito este prezent prin banca UniCredit Romania, firma Unicredit Leasing si UniCredit Produzioni Accentrate (UPA), companie specializata in servicii operationale bancare.

BA-CA controleaza, in Romania, HVB Tiriac Bank si HVB Banca pentru Locuinte, HVB Leasing, societatea de brokeraj, administrare de active si consultanta CA-IB.

HVB si Banca Tiriac au fuzionat in 2006, urmand ca procesul sa fie finalizat in acest an, prin integrarea UniCredit Romania.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 821 ori