Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"Trimisul nostru special", castigator la Frankfurt

"Trimisul nostru special", castigator la Frankfurt

Florin Lazarescu a devenit castigatorul locului II in cadrul Premiului pentru Literatura Est-Europeana, lansat de Bank Austria Creditanstalt si organizatia de promovare culturala KulturKontakt Austria, in cooperare cu Editura Wieser, cu romanul "Trimisul nostru special".

Castigatorul a fost prezentat publicului la targul de carte de la Frankfurt, in cadrul unei conferinte de presa organizate in data de 4 octombrie 2006. In primavara anului 2007 lucrarea sa va fi publicata bilingv (in versiune originala si in limba germana) la Editura Wieser, in colectia "EditionZwei".

Premiul pentru Literatura Est-Europeana va deveni o traditie urmand a fi acordat o data la doi ani. Selectia autorilor participanti a fost facuta in prealabil la nivel national. Dintr-un total de aproximativ 500 de publicatii au fost nominalizate doar 20 din toate cele 10 tari participante, cate doua din fiecare tara.

Conform regulamentului concursului, juriul din Romania, compus din Andrei Corbea-Hoisie - ambasador al Romaniei la Viena, Liviu Papadima- prof. dr. si decan al Facultatii de Litere, Universitatea Bucuresti, si Ion Bogdan Lefter - critic literar si prof. dr. la Facultatea de Litere, Universitatea Bucuresti, a selectat 20 de volume de beletristica aparute in Romania in anul editorial 2005. In selectia finala a juriului romanesc au fost retinute volumele "Trimisul nostru special" de Florin Lazarescu si "Cerul din burta" al autoarei Ioana Nicolaie.

"Trimisul nostru special" este a patra carte a autorului, nascut pe 28 martie 1974 la Doroscani, Iasi. Considerat de critica unul dintre cele mai promitatoare nume ale "noului val" de proza romaneasca afirmat in ultimii ani, Florin Lazarescu propune in "Trimisul nostru special" o satira politica.

Distinctiile oferite de organizatori constau dintr-un premiu in bani in valoare de 7500 EUR pentru castigatorul locului 1 - scriitoarea de origine bulgara Theodora Dimova -, in publicarea lucrarilor selectate in limba originala si in limba germana (pentru castigatorii locurilor 2 si 3) si in 7 burse de studiu pentru o luna, la Viena, pentru ceilalti 7 castigatori ai concursului.

"Fiind cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est, UniCredit Group se implica activ atat in cooperarea economica a tarilor din ECE, cat si in sponsorizarea proiectelor culturale in acesta zona. Lansarea Premiului pentru Literatura Est-Europeana ne-a oferit ocazia de a face cunoscute publicului si mass media talentele literare din aceste regiuni", a declarat Erich Hampel, Presedintele Consiliului de Administratie al BA-CA si membru al Consiliului Director al UniCredit Group.

Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), subsidiara UniCredit Group, este responsabila de coordonarea operatiunilor Grupului in Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1010 ori