Premiul pentru jurnalism A"Writing for CEEA"

Joi, 27 Aprilie 2006, ora 11:21
1318 citiri

Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), membru al UniCredit Group responsabil de coordonarea retelei din Europa Centrala si de Est (ECE), si Agentia de Presa Austriaca (APA) organizeaza a treia editie a concursului de jurnalism A"Writing for CEEA". Jurnalistii din Europa Centrala si de Est si din Europa de Sud-Est sunt invitati si in acest an sa isi inscrie articolele in competitia pentru premiul de 5.000 EUR.

Aticolele publicate intre 1 august 2005 si 31 iulie 2006 pot fi inscrise in competitie pana pe 31 iulie anul acesta. Pot fi prezentate si productii radio, TV sau online. Castigatorul premiului va fi anuntat in cadrul ceremoniei organizate in Viena, in noiembrie 2006.

Acordat pentru prima oara in 2004, acest premiu isi propune sa promoveze demersurile jurnalistice concentrate pe teme de integrare europeana. Organizatorii competitiei incurajeaza inscrierea articolelor care abordeaza teme europene, concentrandu-se pe subiecte privind Europa Centrala si de Est (ECE) si Europa de Sud-Est (ESE). Materiale care contribuie, prin mesajul lor, la sustinerea comunicarii dincolo de granite, la depasirea prejudecatilor si la promovarea diversitatii culturale.

A"Premiul A'Writing for CEEA' are o importanta speciala pentru noi. Nu doar ca sustine dialogul dintre A"vechileA" si A"noileA" tari UE, dar acest demers ajuta si la consolidarea bazelor pe care va fi dezvoltata in continuare cooperarea si prosperitatea europeanaA", spune Regina Prehofer, membru in Consiliul de Conducere al BA-CA.

Juriul reuneste personalitati precum Ambros Kindel, sef al Departamentului de Politica Externa al APA , Jiři Pehe, consilier al fostului presedinte ceh Vaclav Havel, Samuel Brečka, specialist slovac in analiza comunicarii, scriitorul sloven JoAze Hudeček, Pawel Lisicki, redactor-sef adjunct al cotidianului polonez "Rzeczpospolita", jurnalistul TV maghiar Julia Varadi si Ildiko Furedi-Kolarik, purtator de cuvant al BA-CA, pentru Europa Centrala si de Est.

In 2005, premiul A"Writing for CEEA" a fost acordat jurnalistei Diana Ivanova, din Bulgaria. In articolul sau, ziarista a reusit sa surprinda si sa redea exact atmosfera care a urmat schimbarilor din Europa. In 2004, premiul i-a fost acordat lui Lubos Palata, directorul Departamentului de Stiri Externe al cotidianului din Praga "Lidove Noviny", pentru o serie de reportaje ce tratau tema integrarii si a transformarii noilor state membre UE. Tot in 2004, ziaristul german Stefan Jacobs (A"Der TagesspiegelA", Berlin) a primit un Premiu Special.

Pentru inscriere, sunt necesare articolul in limba originala, o traducere a acestuia in limba engleza si o scurta biografie a autorului. Pentru mai multe informatii privind concursul A"Writing for CEEA" si pentru downloadarea formularului de inscriere, va rugam sa accesati http://www.apa.at/cee-award. Inscrierile trebuie trimise prin e-mail la adresa cee.award@apa.at.

HVB Bank Romania este succesorul legal al Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), banca prezenta in Romania inca din septembrie 1998. Anul trecut, la finalul lunii august, BA-CA si Banca Tiriac au finalizat tranzactia ce va duce la fuziunea dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac. Noua banca va detine cea de-a patra pozitie pe piata bancara romaneasca, cu o cota de aproximativ 7,5%. Din noiembrie 2005, HVB Bank Romania si Banca Tiriac sunt subsidiare ale noului UniCredit Group. Cu active totale de peste 782 miliarde EUR si cu o capitalizare de piata de aproximativ 64 de miliarde EUR, noul UniCredit Group a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare.

Bloombiz

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...