Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Operatorul ceh de logistica C.S. Cargo isi va extinde operatiunile si in Romania

Operatorul ceh de logistica C.S. Cargo isi va extinde operatiunile si in Romania

CS Cargo, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii logistice si transport din Cehia si Slovacia, intentioneaza sa-si extinda operatiunile si sa investeasca in Romania in prima jumatate a acestui an, potrivit unui comunicat al companiei remis Rompres.

Piata romaneasca este primul obiectiv pentru expansiunea regionala, dupa ce UniCredit Group, una dintre cele mai mari institutii financiare din Europa a devenit noul coproprietar al holding-ului logistic C.S. Cargo.

UniCredit a achizitionat recent 30 la suta din actiunile C.S. Cargo, in timp ce investitorii privati Marek Lehecka si Petr Zverinsky, vor detine in continuare pachetul majoritar. Oficialii C.S. Cargo sunt convinsi ca noul actionar va contribui la consolidarea pozitiei pe piata regionala.

C.S. Cargo are ca obiectiv intrarea pe pietele din Romania si Polonia in primul semestru din 2007 pentru a raspunde nevoilor clientilor actuali din regiunea extinsa a noilor state membre UE.

'Avem incredere in potentialul ridicat de crestere si dezvoltare din aceste tari. Dorim sa oferim servicii mai bune si solutii integrate de transport pe aceste piete. Avem motive intemeiate pentru a prospecta oportunitatile de achizitie din Romania si Polonia', si-a explicat decizia Board-ul Director al C.S. Cargo Holding.

Grupul CS Cargo este specializat in transporturi complexe si servicii logistice, atat la nivel de tara, cat si international, declaratiile vamale fiind sustinute de propria tehnologie IT. Compania isi planifica expansiunea atat prin crestere organica, cat si prin consolidarea pozitiei pe piata prin eventuale achizitii.

'Ca urmare a investitiei recente a Grupului UniCredit in C.S. Cargo beneficiem de un partener puternic si recunoscut care va sustine compania in atingerea obiectivelor de dezvoltare', se mentioneaza in declaratia oficiala a Board-ului C.S. Cargo.

Obiectivul principal C.S. Cargo este sa atinga pozitia de top pe piata serviciilor de logistica in tarile in care compania este deja prezenta si, in acelasi timp, sa intre anul acesta pe alte piete din Europa Centrala si de Est, in special in noile tari membre UE, se arata in comunicat.

Actionarii C.S. Cargo au in plan si intrarea pe pietele de capital prin listarea unei parti din actiunile existente, dar si a celor ce vor mai fi emise.

C.S. Cargo este organizat ca un holding, iar compania mama este inregistrata in Olanda (C.S. Cargo, N.V.). Compania mama gestioneaza in mod direct operatiunile firmelor din Republica Ceha (C.S. Cargo si companiile afiliate Truck Point, CSAD Jicin), din Slovacia (C.S. Cargo Slovakia) si din Rusia (C.S.Cargo, Ltd.). Singurul actionar (100%) al holding-ului este grupul financiar Trifid International, N.V., detinut de doua persoane fizice - Marek Lehecka si Petr Zverinsky - si de catre noul actionar, HVB Capital din cadrul UniCredit Group.

Compania C.S. Cargo se afla in topul providerilor regionali ce ofera servicii all-inclusive de transport si logistica. Din 1995, cand a fost infiintata, compania a crescut si si-a extins permanent activitatea si serviciile. In 2005, cifra de afaceri a holding-ului a atins pentru prima data peste doua miliarde coroane cehe (circa 70 milioane euro) si in 2006 a devenit 2,8 miliarde coroane (circa 100 milioane euro).


Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1049 ori