HVB Leasing si UniCredit Leasing se pregatesc de fuziune in Romania

Joi, 31 August 2006, ora 08:10
982 citiri

UniCredit Leasing si HVB Leasing, subsidiare ale UniCredit Group in Romania, se pregatesc sa inceapa procesul de fuziune. Aceasta va conduce la crearea celei mai mari companii de leasing din Romania cu o cota de piata estimata la 14% si active totale nete care vor depasi 500 milioane euro la sfarsitul anului 2006, se arata intr-un comunicat de presa remis www.SMARTbank.ro.Portofoliul de produse al celor doua companii include leasingul auto, leasingul de echipamente, leasingul imobiliar pentru companii si rezidential, ca si brokerajul de asigurari si managementul de proiecte imobiliare. In prima etapa, au fost desemnati membrii viitorului Comitet de Directie al entitatii care va rezulta in urma fuziunii.

Componenta acestuia urmeaza sa fie autorizata de catre autoritatile de reglementare. Noul Comitet de Directie va avea trei membri: Edith Tarcolea (in prezent, in echipa UniCredit Leasing), Andreas Obrist (in prezent, la HVB Leasing) si Septimiu Postelnicu (in prezent, la HVB Leasing).

Septimiu Postelnicu, actualul Director General al HVB Leasing, a fost desemnat Presedinte Executiv al viitoarei entitati care va rezulta in urma fuziunii. Melih Mengu, in prezent, Presedinte & CEO al UniCredit Leasing Romania, va prelua noi responsabilitati in cadrul Grupului.

Pana la finalizarea fuziunii, membrii desemnati ai noului Comitet de Directie isi vor pastra functiile pe care le detin in prezent la UniCredit Leasing, respectiv HVB Leasing. Fuziunea va urma sa primeasca aprobarile necesare din partea actionarilor si a organismelor de reglementare. Pe parcursul procesului de integrare, cele doua companii de leasing vor continua sa functioneze independent.

Smart Bank