Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fuziunea HVB Tiriac Bank - UniCredit Romania se va finaliza la jumatatea lui 2007

Fuziunea HVB Tiriac Bank - UniCredit Romania se va finaliza la jumatatea lui 2007

HVB A¢iriac Bank si UniCredit Romania au demarat procesul de integrare, scindarea lor urmand sa fie finalizata la jumatatea anului 2007, potrivit unui comunicat emis de Banca Comerciala HVB A¢iriac SA. Noua banca ce va rezulta in urma acestei fuziuni urmeaza sa ocupe locul trei pe piata bancara romaneasca, cu active totale de 3,3 miliarde euro, 132 sucursale si peste 600.000 de clienti.

UniCredit Group, unul dintre cele mai puternice grupuri bancare europene, deserveste peste 28 milioane de clienti prin intermediul a 7.000 de unitati bancare in 21 de tari. In cadrul UniCredit Group, Bank Austria Creditanstalt este responsabila pentru coordonarea activitatilor Grupului in Europa Centrala si de Est. Reteaua ECE a UniCredit Group cuprinde 3.000 de unitati bancare si 17 milioane de clienti in 18 tari.

Dupa numirea lui Dan Pascariu in functia de presedinte al Consiliului de Administratie (in prezent, presedinte si CEO al HVB A¢iriac Bank) si a lui Rasvan Radu in functia de presedinte executiv (in prezent, presedinte executiv al UniCredit Romania), s-au stabilit etapele procesului de integrare dintre cele doua banci.

Astfel, Manuela Plapcianu va deveni membru executiv al Comitetului de Directie responsabil de Retail (in prezent ocupa aceeasi pozitie in cadrul HVB A¢iriac Bank), Melih Mengu - membru executiv al Comitetului de Directie responsabil de Corporate (CEO al UniCredit Leasing Romania pana in vara acestui an), Andreas Gschwenter, membru executiv al Comitetului de Directie responsabil de Global Banking Services (in prezent: chief operating officer in cadrul HVB A¢iriac Bank), Marco Cravario, chief financial officer (in prezent: director International Business Development si Consumer Credit, Divizia de Retail Banking in cadrul UniCredit Group).

Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 630 ori