BEI sprijina financiar IMM-urile din Europa Centrala si de Est

Luni, 27 Iulie 2009, ora 12:32
1569 citiri
BEI sprijina financiar IMM-urile din Europa Centrala si de Est

Banca Europeana de Investitii (BEI) va acorda in acest an peste 1,2 miliarde euro pentru sustinerea IMM-urilor din Europa Centrala si de Est, prin intermediului celor 15 subsidiare si companii de leasing din regiune ale grupului UniCredit, potrivit unui comunicat de luni al bancii, precizeaza NewsIn.

Astfel, BEI si UniCredit Group si-au intarit cooperarea, in scopul realizarii planului de actiune comuna al institutiilor financiare (BEI, BERD si Banca Mondiala), care s-au angajat sa acorde finantari de pana la 24,5 miliarde euro IMM-urilor afectate de criza din Europa Centrala si de Est.

Din total, BEI va oferi cele mai multe fonduri - 11 miliarde euro -, pentru companiile mici si mijlocii din regiune.

BEI si UniCredit vor conlucra, totodata, pentru o alocare rapida de fonduri. Tarile care pot beneficia de aceste credite sunt Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Croatia, Ungaria, Letonia, Polonia, Serbia, Romania, Slovacia, Slovenia si Turcia.

"Efortul comun pentru sustinerea economiei reale in Europa Centrala si de Sud-Est este un obiect-cheie al BEI, iar cooperarea cu UniCredit Group si cu ale institutii financiare ofera pietei un semnal pozitiv clar.

Acest efort este paralel altor actiuni derulate de BEI pentru sustinerea entitatilor UniCredit Group din alte tari. In Austria, de exemplu, a fost aprobata o noua finantare de 375 milioane euro, din care 200 milioane euro sunt pentru IMM-uri, 100 milioane euro - pentru leasing si 75 milioane euro pentru impartirea riscului", a declarat vice-presedintele BEI, Matthias Kollatz-Ahnen.

Facilitatea de credit are ca scop diminuarea impactului actualei crize economice asupra IMM-urilor, concretizat, printre altele, in imbunatatirea accesului IMM-urilor si a companiilor mari la credite pe termen mediu si lung in conditii financiare avantajoase.

Pentru UniCredit, cooperarea cu BEI este parte a unui efort mai mare al grupului pentru a sustine economiile locale din zonele unde activeaza, se mai arata in comunicat.

In Romania, UniCredit activeaza pe piata bancara prin UniCredit Tiriac Bank, iar pe piata de leasing deruleaza afaceri prin intermediul UniCredit Leasing Corporation IFN.

In decembrie 2008, Unicredit Leasing a semnat un acord in valoare de 50 milioane euro cu BEI pentru a acorda finantari companiilor romanesti pentru proiecte care demareaza in acest an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BEI, #IMM, #europa, #bani, #unicredit, #banca , #stiri Unicredit Group