Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bank Austria a raportat un profit la noua luni in scadere cu 40%, afectat de provizioane

Bank Austria a raportat un profit la noua luni in scadere cu 40%, afectat de provizioane

UniCredit Bank Austria AG a anuntat ca profitul din primele noua luni ale anului a scazut cu 40%, din cauza cresterii provizioanelor pentru creditele neperformante, in contextul in care calitatea portofoliului de credite din Europa de Est a fost afectata de criza economica, relateaza NewsIn.

Profitul net a fost, in primele noua luni ale anului, de 972 milioane euro, in scadere fata de nivelul de 1,63 miliarde euro din aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul inainte de taxe a scazut, de asemenea, cu 40%, de la 2,04 miliarde euro la 1,22 miliarde euro. Cu toate acestea, venitul net din dobanzi a crescut cu 4% in primele noua luni, de la 3,62 miliarde la 3,74 miliarde euro, sustinut de cresterea continua a creditarii in Europa de Est, chiar daca aceasta a intrgistrat un ritm mai lent.

Venitul net din comisioane a scazut cu 14%, la 1,34 miliarde euro, in timp ce profitul din tranzactii a crescut la 237 milioane euro, dupa o pierdere de 279 milioane euro in primele noua luni ale anului trecut. Potrivit unui comunicat al companiei, provizioanele pentru creditele neperformante au crescut de peste trei ori, la 1,61 miliarde euro, de la 483 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Bank Austria, divizia UniCredit Group pentru Europa de Est si Austria, si cel mai mare creditor din estul Europei, a anuntat ca performantele bune nu au reusit sa compenseze impactul crizei mondiale.

"Tendinta negativa a economiei a avut un impact asupra rezultatelor, iar cresterea semnificativa a provizioanelor reflecta dificultarile economiei reale. Insa putem absorbi usor acest impact advers extrem de puternic pe cont propriu si cu un profit operational", a declarat directorul executiv Bank Austria, Willibald Cernko. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 941 ori
Citeste mai multe despreprofit credite provizioane UniCredit