Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bancile continua sa ofere joburi bine platite

Bancile continua sa ofere joburi bine platite
Bancile se afla intr-o expansiune permanenta. Nu exista institutie bancara care sa nu-si fi facut planuri de extindere. Iar atentia incepe sa se concentreze pe orasele din provincie, dupa ce bancile au exploatat la maximum toate vadurile de care Bucurestiul dispunea.
Numarul agentiilor creste continuu, iar oportunitatea unei cariere in domeniul bancar nu poate fi neglijata, cu atat mai mult cu cat recompensele financiare sunt destul de tentante, salariul mediu din acest sector fiind de patru ori mai mare decat media pe economie. Pe o piata caracterizata prin dinamism, intrarea unor noi institutii, multe dintre ele nebancare, achizitii, fuziuni, oferta de locuri de munca este destul de mare. Sa vedem ce locuri de munca sunt disponibile in prezent la diverse banci.

Bancile mari cauta, in general, profesionisti in domeniu, cu experienta in sfera serviciilor financiare si bancare. Se cer experienta si abilitati, studii superioare intr-un domeniu relevant, cunostinte excelente de limba engleza si de operare PC. Se deschid pozitii pentru domenii adiacente, cum ar fi cel legal. Se recruteaza fie specialisti pe un anumit segment, fie persoane care vor sa-si construiasca o cariera in domeniu. Pe site-urile specializate sau in paginile ziarelor se regasesc frecvent anunturi de recrutare pentru domeniul financiar-bancar.

Cu cat se urca mai mult pe scara ierarhica, cu atat bancile apeleaza la alte metode de recrutare, mai putin conventionale, dar eficiente. Un top manager nu va fi niciodata recrutat de catre o banca in urma unui anunt plasat intr-o pagina de angajari sau pe un site de specialitate. Astfel de angajati sunt A"vanatiA", se fura de la o alta banca, sunt adusi din strainatate. In paginile ziarelor se vor regasi anunturi pentru pozitii nu foarte inalte.

Pe piata financiar-bancara exista, alaturi de marii jucatori, si institutii mult mai mici, multe dintre ele nebancare, pentru care angajatii au cu totul alt profil decat cel al candidatului pentru un post intr-o banca de renume. Program flexibil, castiguri cat sa suplineasca bugetul, cerinte minime, un job in cartierul in care locuiesti sunt ofertele cu care astfel de institutii incerca sa-si recruteze oamenii. Pregatirea de specialitate sau experienta relevanta in domeniu nu mai sunt criterii de selectie a candidatiilor. De multe ori, pentru a fi angajatul unei astefl de institutii, este suficient sa ai abilitati de comunicare.

Volksbank recruteaza profesionisti

Se cer:
- studii superioare in domeniul economic
- cunostinte excelente de limba engleza
- cunostinte PC: Word, Excel, Power Point
- capacitate de comunicare si de organizare

1. Internal Auditor

Cerinte:
- minimum 2 ani experienta in audit sau in domeniul bancar
- experienta intr-o pozitie similara va reprezenta un avantaj
- capacitatea de a lua decizii corecte
- persoana de incredere, care da dovada de responsabilitate si integritate
- eficienta, capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta deadline-urile

2. Internal Audit Assistant

- experienta anterioara de minimum 1 an intr-o banca sau in domeniul auditului
- experienta pe o pozitie similara va reprezenta un avantaj
- cunostinte de legislatie
- persoana de incredere, cu simt pronuntat de responsabilitate si integritate
- capacitatea de a invata usor
- eficienta, capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta deadline-urile

CV-urile si scrisorile de intentie, insotite de precizarea job-ului pentru care se aplica, se vor trimite pana la data de 6 iunie 2006 la Departamentul de Resurse Umane, fax:021/209.44.96, e-mail: hr@volksbank.com.ro.
Doar candidatii selectati vor fi contactati!

ProCredit Bank recruteaza Consilier juridic pentru sucursalele Ramnicu Valcea, Cluj, Iasi, Constanta

Descrierea postului:
- verificarea completarii contractelor de credit si de garantie conform procedurilor Bancii
- verificarea documentatiei legale a dosarului de deschidere de cont
- executii si recuperare credite restante
- asigura consultanta legala referitoare la toate problemele cu care se confrunta sucursala

Profilul candidatului:
- studii superioare in domeniul juridic
- cunostinte de operare PC
- abilitati organizatorice foarte bune
- persoana responsabila

Oferta:
-oportunitatea de a-si construi o cariera intr-o companie internationala
- posibilitatea de a face parte dintr-o echipa tanara si dinamica
- training de specialitate
Daca profilul de mai sus se potriveste calificarii dumneavoastre, trimitet-ti CV-ul insotit de o fotografie si o scrisoare de intentie, specificand salariul dorit, nu mai tarziu de 26 iunie la ProCredit Bank Bucuresti, str. Buzesti, nr. 62-64; fax:021/ 201.60.02, e-mail:hr@procreditbank.ro. Specificati pozitia si orasul pentru care aplicati. Toate aplicatiile sunt confidentiale. Doar candidatii selectionati vor fi contactati pentru interviu.

Provident Financial cauta reprezentanti pentru Bucuresti

Lucrezi cat vrei tu. Uita de programul fix de lucru. La noi incepi cand poti si lucrezi cate ore vrei.

Castiguri atractive. La Provident faci mai mult decat un ban in plus si esti platit saptamanal.

Noi te invatam tot ce trebuie sa stii si iti oferim sprijin si consiliere.

Daca iti place sa vorbesti cu oamenii, suna gratuit la 0800 0800 80, intre orele 8.00-20.00.

UniCredit Leasing recruteaza Relationship Managers

UniCredit Leasing Romania SA, membra a UniCredit Group, lider in domeniul leasing-ului in Romania, recruteaza Relationship Managers-Marketing department (Ref: RM_(name of the city) in orasele: Bacau, Baia Mare, Braila, Buzau, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Suceava.

Printre cerinte: diploma universitara in finante/inginerie sau economie (MBA constituie avantaj), minim doi ani de experienta in banking/finante (preferabil leasing), experienta intr-o pozitie de conducere.

CV in engleza, cu indicarea pozitiei si o fotografie recenta se trimit, pana la 15 iunie, in atentia departamentului resurse umane, la adresa: UniCredit Leasing Romania SA, 90, Calea 13 septembrie sector 5, Bucuresti, fax: 0214034420, e-mail: catrinel.voicu@unicreditleasing.ro

Ghiseul Bancar


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1851 ori