UniCredit anticipeaza crestere economica de 2,5% in 2013

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 14:26
1391 citiri
UniCredit anticipeaza crestere economica de 2,5% in 2013

Pietele UniCredit din Europa Centrala si de Est inca sunt intr-o situatie mai buna decat cele din Europa Occidentala, a declarat, joi, seful operatiunilor din regiune din cadrul grupului italian, Gianni Franco Papa, intr-un interviu acordat publicatiei austriece "Wiener Zeitung".

Cresterea economiei in Europa Centrala si de Est, unde UniCredit Bank Austria este lider de piata, ar urma sa ajunga la 2,5% anul acesta si la 3,1% in 2013, desi unele tari sunt puternic dependente de exporturi.

Oficialii UniCredit spun ca situatia mai buna a pietelor sale din Europa Centrala si de Est se datoreaza cresterii consumului intern in 2011.

"Este o forma de crestere mai buna si mai sustenabila decat inainte', a afirmat Gianni Franco Papa.

Conducerea UniCredit a aprobat un plan de reorganizare destinat sa ajute cea mai mare banca italiana sa ia decizii mai rapid si sa-si reduca costurile.

In conformitate cu acest plan, presedintii subsidiarelor din tarile unde este prezenta UniCredit vor avea o responsabilitate mai mare.

In timp ce divizia de investment banking isi va concentra atentia pe companiile multinationale si clienti mari, vor fi create structuri autonome pentru diviziile de retail, firme mici si private banking din Italia, Germania si Austria, aceasta din urma servind si ca baza pentru operatiunile UniCredit din Europa de Est.

In Romania, UniCredit Þiriac Bank este parte a grupului UniCredit, care numara peste 3.900 sucursale.

Catalina Molnar este noul economist-sef al UniCredit Tiriac Bank, au anuntat, marti, oficialii bancii.

Catalina Molnar, noul economist-sef al UniCredit Tiriac Bank

Profitul UniCredit Þiriac Bank a ajuns la 75 milioane de lei (17 milioane de euro) in primul semestru din acest an, ceea ce reprezinta o scadere de 19% fata de aceeasi perioada din 2011, cand acesta s-a cifrat la 51 milioane de lei.

UniCredit Tiriac Bank: Profit in scadere cu 19% in prima jumatate a anului

UniCredit Tiriac Bank a aprobat in primele sapte luni facilitati pentru absorbtia fondurilor UE de 170 milioane euro, in crestere cu aproximativ 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

UniCredit Tiriac Bank faciliteaza absorbtia fondurilor UE

#UniCredit activitate Europa Centrala, #UniCredit activitate Europa Est, #piete UniCredit, #evolutie UniCredit regiuni , #Rezultate financiare