Plan de reorganizare la nivelul conducerii UniCredit

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 09:31
1445 citiri
Plan de reorganizare la nivelul conducerii UniCredit

Grupul UniCredit a anuntat marti seara ca boardul sau a aprobat un plan de reorganizare destinat sa ajute cea mai mare banca italiana sa ia decizii mai rapid si sa-si reduca costurile.

In conformitate cu acest plan, presedintii subsidiarelor din tarile unde este prezenta UniCredit vor avea o responsabilitate mai mare. In timp ce divizia de investment banking isi va concentra atentia pe companiile multinationale si clienti mari, vor fi create structuri autonome pentru diviziile de retail, firme mici si private banking din Italia, Germania si Austria, aceasta din urma servind si ca baza pentru operatiunile UniCredit din Europa de Est.

"Acum va fi mai usor sa realizam sinergii. Acest lucru va conduce la reducerea costurilor si posibil la venituri suplimentare", a declarat directorul general de la UniCredit, Federico Ghizzoni.

"Cred ca acest plan este posibil sa imbunatateasca modul in care banca acorda credite bazei sale de clienti. Cu un model centralizat sunt mai greu de sesizat detaliile la nivel local", a declarat analistul Fabrizio Bernardi.

In Romania, UniCredit Þiriac Bank este parte a grupului UniCredit, care numara peste 3.900 sucursale. Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

#Unicredit conducere, #reorganizare conducere Grup Unicredit, #operatiuni Unicredit Europa Est , #Management