UniCredit va inchide divizia de credit securities din Romania si Rusia

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 15:04
1249 citiri
UniCredit va inchide divizia de credit securities din Romania si Rusia

UniCredit va reduce activitatea diviziei de cash equity din Europa Centrala si de Est, va inchide divizia de credit securities din Romania si Rusia si va diminua afacerea din Turcia si Polonia, ca parte a planului de reducere a costurilor si majorare a profitabilitatii, au declarat surse anonime pentru Bloomberg.

Planul se refera la aproximativ 60 din cei 80 de angajati care lucreaza la divizia de cash equity din Europa Centrala si de Est, inclusiv vanzari si derivate, a declarat una din surse.

Un purtator de cuvant al bancii italiene a refuzat sa comenteze informatia.

"Acesta este o veste buna pentru banca. Merge in directia potrivita, concentrandu-se pe afacerea sa de baza si reducand activitatile cu profit scazut", a declarat Angelo Drusiani, de la Banca Albertini Syz & C. in Milano.

Jean Pierre Mustier, seful diviziei corporate si investitii bancare a UniCredit, care anterior a condus divizia de investitii a Societe Generale SA, analizeaza activitatea unitatii pentru a reduce riscurile si a majora profitul. Banca deja a inchis divizia de equity brokerage in Europa Occidentala, reducand locurile de munca in Londra si Milano in octombrie 2011.

UniCredit, care opereaza in 22 de tari, inclusiv Germania, Austria si Polonia, obtine 57% din venituri din afara Italiei.

"Nu suntem o banca interna. Suntem inarmati sa fim competitivi la nivel european. Tinand cont de diversificare, suntem cea mai europeana banca", a afirmat in 14 mai directorul general al UniCredit, Federico Ghizzoni.

Ghizzoni se concentreaza pe investitii in tarile cu cele mai mari si mai profitabile divizii din economiile emergente ale Europei, unde UniCredit este cel mai mare creditor. El a numit Rusia, Polonia, Turcia si Cehia ca "motoarele de crestere", in timp ce a amanat planurile de expansiune in Ungaria si Romania si nu a exclus vanzarea unor divizii in unele din cele 15 state foste comuniste.

Europa Centrala si de Est a contribuit cu jumatate la profitul recurent operational net in primul trimestru. Profitul a crescut cu 2%, la 563 milioane de euro.

Castigurile din Turcia au scazut cu 16%, dar in Rusia s-a inregistrat un avans de 8%, iar in Polonia un declin de 3%.

Spre deosebire de rivalele OTP Bank Nyrt., Erste Group Bank AG si Raiffeisen Bank International AG, UniCredit a ramas profitabila in Ungaria.

Actiunile UniCredit au scazut anul acesta la bursa cu 34%, evaluand banca la 16,3 miliarde de euro. Profitul in primul trimestru a crescut cu 13%, la 914 milioane de euro, depasind estimarile analistilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#UniCredit inchidere divizii, #UniCredit plan reducere costuri, #reorganizare UniCredit filiale , #Joburi