Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Unicredit cumpara obligatiuni de 3 miliarde de euro pentru a-si mari capitalul

Unicredit cumpara obligatiuni de 3 miliarde de euro pentru a-si mari capitalul


Cea mai mare banca din Italia, Unicredit, cu subsidiare si in Romania s-a oferit sa cumpere obligatiuni de stat in valoare de 3 miliarde de euro pentru a-si mari capitalul.

"Scopul invitatie de participare este acela de a sprijini strategia Unicredit pentru optimizarea structurii de capital", au precizat reprezentantii bancii. Rascumpararea va genera profituri, mai spun aestia, potrivit Bloomberg.

Unicredit, care vinde deasemenea actiuni in valoare de 7,5 miliarde de euro va avea un castig de capital de 490 de milioane de euro in cazul in care va primi pretul maxim pe rascumpararea obligatiunilor.

"Este un pas spre recapitalizare. Ne asteptam la o astfel de miscare de la bancile italiene care vor sa-si optimizeze pozitiile de capital", spun reprezentantii bancii Akros.

Actiunile Unicredit au scazut cu 0,7% pana la 3,73 euro la bursa din Milano, dupa un castig recent de 5,8%. Acest lucru a oferit companiei o valoare de piata de 21,6 miliarde de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1051 ori