YouTube si Twitter au retras imaginile cu executia ziaristului american James Foley

Joi, 21 August 2014, ora 09:23
2247 citiri
YouTube si Twitter au retras imaginile cu executia ziaristului american James Foley

Platformele YouTube si Twitter au retras miercuri fotografiile si videoclipurile cu executia barbara a ziaristului american James Foley postate online de jihadistii extremisti din Statul Islamic, relateaza AFP.

Un videoclip foarte dur cu decapitarea ziaristului, intitulat 'Mesaj catre America', fusese postat marti, punand probleme Twitter si altor retele sociale, care promoveaza libertatea de expresie a abonatilor lor. Twitter a reactionat rapid, retragand majoritatea imaginilor de pe conturile militantilor islamisti. 'Suntem pe cale de a identifica si suspenda conturile care au legatura cu acest videoclip extrem de crud', a scris pe Twitter Dick Costolo, presedintele director general al retelei. Dupa acest mesaj, au disparut numeroase fotografii cu executia lui James Foley.

YouTube inlatura 'orice continut violent destinat sa socheze'

Si platforma YouTube a retras videoclipul, conform politicii sale care stipuleaza ca va fi inlaturat 'orice continut violent destinat sa socheze'.

Pe de alta parte, politia britanica a amintit miercuri ca vizionarea, descarcarea sau difuzarea continuturilor extremiste de pe internet este ilegala in Marea Britanie. Scotland Yardul a facut anuntul dupa difuzarea pe internet a imaginilor cu decapitarea lui James Foley de catre un jihadist din Statul islamic. 'Vizionarea, descarcarea sau difuzarea de material extremist in Regatul Unit constituie infractiune conform legii privind combaterea terorismului', se arata in comunicat.

Multi ziaristi au cerut utilizatorilor Twitter sa nu vizioneze videoclipul executiei lui Foley, ci mai degraba sa difuzeze materiale de teren ale reporterului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#twitter youtube, #retragere film , #stiri Twitter