Valoarea de piata a Twitter, estimata la un miliard de dolari

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 12:45
1431 citiri
Valoarea de piata a Twitter, estimata la un miliard de dolari

Twitter este pe cale sa incheie un acord de finantare care va evalua valoarea de piata a companiei la un miliard de dolari, potrivit TechCrunch, preluat de Reuters.

Compania care opereaza popularul site de microblogging va realiza o majorare de capital de 50 de milioane de dolari, obtinuta in schimbul a 5% din actiuni, potrivit unor surse apropiate discutiilor, citate de TechCrunch, site specializat in stiri din domeniul IT.

Reprezentantii Twitter nu au comentat informatiile. In luna februarie, un alt acord de finantare obtinut de Twitter evalua compania la circa 250 milioane de dolari, potrivit TechCrunch.

Twitter, care a ajuns in iunie la 44,5 milioane de vizitatori din intreaga lume, in urcare de 15 ori fata de perioada similara a anului trecut, incearca sa demonstreze investitorilor ca deruleaza afaceri viabile, profitabile, si ca ar putea sa realizeze, la un moment dat, o oferta publica initiala sau o vanzare catre un investitor privat, noteaza Reuters.

Compania a modificat saptamana trecuta termenii de utilizare pentru a putea introduce reclame pe site. Unii analisti considera ca Twitter ar putea incerca sa afiseze mesaje publicitare "tematice" atasase serviciilor de cautare, similar cu metoda folosita de Google. Utilizatorii Twitter posteaza mesaje de maximum 140 de caractere, citite de vizitatori denumiti "followers" (adepti).

Vizitatorii pot cauta cele mai recente postari despre subiectele care ii intereseaza, serviciu considerat, in unele cercuri media, mai eficient decat motorul de cautare al Google, care nu afiseaza neaparat cele mai recente informatii aparute pe internet.

Directorul general al Google, Eric Schmidt, a calificat Twitter drept "emailul saracului", dar cofondatorul siteului de microblogging Biz Stone a declarat ca oportunitatea de a "lucra cu Google" ar fi binevenita, potrivit Reuters. 

#twitter, #dolari, #criza, #internet , #stiri Twitter