Twitter vrea din nou bani de pe piata privata

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 12:45
1365 citiri
Twitter vrea din nou bani de pe piata privata

Twitter continua sa atraga finantare pe piata privata, evitand trendul preferat de alte startup-uri din online, care aleg sa se listeze la burse. Cea mai recenta runda de negocieri cu investitorii s-a terminat cu evaluarea compania la 7 miliarde de dolari, conform Mediafax.

Compania negociaza in aceasta perioada atragerea unei finantari de sute de milioane de dolari, au afirmat sursele citate de Wall Street Journal.

Una dintre surse sustine ca valoarea Twitter este estimata la cel mult 7 miliarde de dolari.

Twitter a obtinut, cu sapte luni in urma, 200 milioane de dolari de la un consortiu condus de fondul de capital de risc Kleiner Perkins Caufield & Byers, care a evaluat compania la 3,7 miliarde de dolari.

 

Reprezentantii Twitter au refuzat sa comenteze cu privire la situatia financiara a companiei.

Pretul ridicat la care este evaluat Twitter subliniaza entuziasmul recent al investitorilor fata de noile companii din online, aflate pe "valul Facebook", dupa ce valoarea estimata pentru reteaua de socializare a urcat si la 100 de miliarde de dolari.

Luna trecuta, site-ul de cupoane de reduceri Groupon si cel mai mare producator de jocuri pentru Facebook, Zynga, s-au listat la burse prin oferte publice initiale.

Debutul celor doua companii la tranzactionare le evalueaza la circa 20 miliarde de dolari fiecare.

Prin sumele mari atrase de pe piata privata, Twitter incearca sa castige timp pentru a-si dezvolta modelul de business in jurul veniturilor din advertising, afacerea fiind inca imatura fata de alte site-uri de succes.

#twitter, #piata privata, #twitter investitii , #stiri Twitter