Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Twitter recunoaste ca are o problema privind diversitatea angajatilor

Twitter recunoaste ca are o problema privind diversitatea angajatilor


Platforma de microblogging Twitter a recunoscut ca are o problema privind diversitatea salariatilor sai si ca a angajat prea multi barbati caucazieni si asiatici pe posturi tehnice bine platite, situatia fiind similara si la alte companii mari din Silicon Valley.

Aproximativ 70% din cei aproximativ 3.000 de angajati ai Twitter la nivel international sunt barbati. In SUA, 90% din salariatii platformei de microblogging sunt fie caucazieni, fie asiatici. Nu au fost furnizate date exacte cu privire la distributia la nivel international, in functie de rasa, a salariatilor acestui site, informeaza huffingtonpost.com, citat de Mediafax.

Lucrurile stau chiar mai rau in cazul locurilor de munca de programator si al celor tehnice, care, in general, sunt cel mai bine platite. Doar 10% din aceste locuri de munca sunt ocupate de femei la nivel international. Mai mult de 90% din locurile de munca tehnice ale Twitter in SUA sunt ocupate de persoane caucaziene si asiatice.

Situatii similare se inregistreaza la nivelul unor companii precum Google Inc., Facebook Inc., Yahoo Inc. si LinkedIn Corp., care, de asemenea, au putine angajate si putini salariati de culoare si latino.

Toate aceste companii au facut publice date privind diversitatea angajatilor lor incepand de la sfarsitul lunii mai, ca urmare a unei campanii declansate de un activist pentru drepturile omului, reverendul Jesse Jackson, si de coalitia de organizatii pe care aceste o conduce, Rainbow PUSH.

Jesse Jackson si-a petrecut mare parte din acest an facand presiune asupra unor companii majore din Silicon Valley pentru ca acestea sa isi diversifice forta de munca, avand in vedere dezvoltarea industriei tehnologice, fapt care este de asteptat sa fie o sursa majora de locuri de munca in urmatorii ani.

Intr-o declaratie de presa, Jackson a catalogat diversitatea angajatilor in cadrul Twitter ca fiind "jalnica", dar a spus ca dezvaluirea acestei situatii este "un pas in directia buna".

"Suntem constienti ca Twitter face parte dintr-o industrie care este marcata de o dramatica inechitate privind diversitatea", a spus Janet Van Huysse, vicepresedintele companiei Twitter in probleme privind diversitatea si incluziunea, intr-un mesaj publicat pe blogul platformei de socializare.

La fel ca alte companii tehnologice, Twitter sustine programe care instruiesc femeile in domenii precum programarea IT si a introdus o serie de traininguri interne pentru a promova diversitatea la nivelul angajatilor sai.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1149 ori