Twitter isi pregateste intrarea pe Bursa

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 09:30
1283 citiri
Twitter isi pregateste intrarea pe Bursa

Reteaua de socializare Twitter a anuntat joi ca intentioneaza sa intre pe Bursa, intr-un mesaj postat pe contul sau oficial @twitter.

"Am depus in mod confidential un formular S-1 la SEC", "jandarmeria" americana a Bursei, "in vederea unei introduceri pe Bursa", se arata in acest mesaj, urmat de altul: "Acum ne intoarcem la munca".

De la introducerea pe bursa a Facebook, prima retea de socializare la nivel mondial, cea a Twitter, o retea lansata in 2006, este cea mai asteptata din lumea Internetului si noilor tehnologii.

Reteaua de socializare si-a pregatit in ultimele luni lansarea bursiera dotandu-se cu capacitati pentru valorificarea site-ului. Astfel, ea a anuntat marti achizitionarea unei societati de publicitate pe telefoane mobile, MoPub, in contextul in care acest sector a devenit deja vital in competitia in domeniul Internetului.

Provocarea pentru Twitter va fi sa reuseasca lansarea bursiera, un domeniu in care Facebook s-a confruntat cu probleme grave, marcata de probleme tehnologice care au perturbat cotarea si care au antrenat litigii in lant. Valoarea actiunilor a scazut inca din prima zi de cotatie, in mai 2012, si a avut nevoie de peste un an sa recupereze.

Creatorul site-ului, Jack Dorsey, a avut ideea sa lanseze acest serviciu de mesagerie de maximum 140 de caractere, conceput initial pentru telefoane mobile, in timp ce lucra intr-o firma de podcast-uri, Odeo, impreuna cu ceilalti doi cofondatori ai Twitter, Biz Stone si Evan Williams.

Twitter a fost lansat in martie 2006, iar de atunci a continuat sa creasca.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#listare bursa Twitter, #oferta publica initiala Twitter, #piata capital Twitter , #stiri Twitter