Twitter, evaluata la 3 mld dolari?

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 23:04
1546 citiri
Twitter, evaluata la 3 mld dolari?

Twitter analizeaza atragerea de fonduri prin vanzarea de actiuni catre investitori, care sa evalueze compania la peste trei miliarde de dolari, au declarat trei surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg, potrivit Mediafax. 

Printre investitori s-ar putea afla compania de investitii Kleiner Perkins Caufield&Byers si Digital Sky Technologies din Rusia, au spus sursele.

Sean Garrett, purtator de cuvant al Twitter, a refuzat sa comenteze. Fondurile suplimentare ar permite companiei de servicii de socializare sa isi extinda oferta si numarul de utilizatori, in prezent de peste 175 milioane de persoane, si ar reduce presiunea de a lansa o oferta publica initiala.

Twitter, infiintata in 2006, a atras fonduri de 100 de milioane de dolari in septembrie 2009, cand avea 25 de milioane de utilizatori. La runda de finantare de anul trecut au participat T. Rowe Price Group, Insight Venture Partners, Spark Capital si Institutional Venture Partners.

Ofertele de finantare au evaluat compania la circa un miliard de dolari, a declarat atunci o sursa apropiata situatiei. In ianuarie, directorul general Dick Costolo a declarat ca deocamdata este exclusa varianta lansarii unei oferte publice initiale pentru Twitter.

In luna septembrie a acestui an, Twitter si-a imbunatatit pagina de web pentru postarea mai usoara a fotografiilor, a fisierelor video si a hartilor.

Compania are nevoie de fonduri pentru cresterea numarului de angajati si construirea unor centre de date care sa administreze traficul in crestere.

Twitter a anuntat, in iulie, ca va deschide un centru de administrare a datelor in Utah, precum si alte astfel de unitati in urmatoarele 24 de luni.

Compania se afla in prezent pe locul al treilea in randul site-urilor de socializare, inaintea MySpace si dupa Facebook si Windows Live Profile. 

#twitter, #investitori, #microblogging , #stiri Twitter