Twitter a interzis publicitatea altor companii in mesajele sale

Marti, 25 Mai 2010, ora 23:59
1259 citiri
Twitter a interzis publicitatea altor companii in mesajele sale

Twitter nu va mai permite companiilor sa isi faca reclama prin intermediul sau si le-a interzis sa trimita mesaje publicitare. Miscarea vine la o luna dupa ce Twitter si-a lansat propriul sistem de publicitate.

Decizia Twitter va afecta mai multe companii care au profitat de popularitatea serviciului de micro-blogging cu peste 100 de milioane de utilizatori. Analistii apreciaza decizia ca fiind o masura de a recastiga controlul si de a-si proteja castigurile, scrie Financial Times.

Reprezentantii Twitter au afirmat ca publicitatea facuta de alte companii ii poate incurca pe utilizatori si incarca prea mult sistemul. De asemenea, au precizat ca ei suporta cheltuielile pentru mentinerea retelei si pentru protejarea mesajelor si a utilizatorilor, iar cei care castiga bani de pe urma reclamelor nu contribuie.

In prezent, Twitter are peste 200 de angajati care au grija ca sistemul sa functioneze corect.

Analistii sunt de parere ca acele companii care foloseau Twitter pentru a face reclama se vor indrepta spre alte platforme de socializare, dar viitorul lor nu arata prea bine.

Twitter si-a lansat recent propria aplicatie pentru iPhone si Blackberry, intrand astfel in competitie directa cu aplicatiile unor companii independente. Aplicatia va permite in curand utilizatorilor sa includa fotografii si clipuri video in mesajele lor.

#twitter, #publicitate, #companii , #stiri Twitter