Reader's Digest ii va plati pe autorii celor mai spirituale tweet-uri

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 10:15
2746 citiri
Reader's Digest ii va plati pe autorii celor mai spirituale tweet-uri
Foto: Groupon

Publicatia Reader's Digest va plati cu cate 25 de dolari cele mai spirituale comentarii postate pe Twitter, care vor fi preluate in revista sau redistribuite pe contul publicatiei de pe platforma de microblogging.

Anuntul a fost facut dupa ce, in luna septembrie, in paginile revistei americane Reader's Digest a fost postat un comentariu (o gluma) care fusese scris pe Twitter de actorul de stand-up comedy Dan Wilbur, fara permisiunea acestuia, conform Mediafax.

Ulterior Dan Wilbur a trimis un lung e-mail revistei Reader's Digest, certand publicatia pentru ca nici nu l-a anuntat ca ii va publica respectivul comentariu, nici nu i-a oferit o compensatie pentru acesta.

Dan Wilbur a spus ca Reader's Digest trebuie sa ii anunte pe utilizatorii platformei Twitter ale caror comentarii le foloseste. De asemenea, Wilbur a spus ca Reader's Digest ar trebui sa ii transmita un cec de 25 de dolari si sa il intrebe in ce mod i-ar putea fi atribuita paternitatea acelei glume.

Desi nu s-a asteptat sa primeasca un raspuns, trei zile mai tarziu Reader's Digest i-a transmis un mesaj scris prin care si-a cerut scuze. Potrivit Reader's Digest, e-mailul transmis publicatiei de Dan Wilbur a determinat organizarea unei sedinte a mai multor reprezentanti ai publicatiei, inclusiv editori, persoane de la departamentul privind drepturile de autor, de la departamentul de cercetare si avocati.

La putin timp dupa aceea, un cec in valoare de 25 de dolari i-a fost transmis actorului.

Reader's Digest este una dintre cele mai citite reviste din lume

Totodata, reprezentantii Reader's Digest au declarat pentru The Huffington Post ca au decis ii sa plateasca pe autorii tweet-urilor care vor fi folosite in revista sau redistribuite pe contul de Twitter al publicatiei.

"Reader's Digest are o lunga traditie in privinta selectiei si platilor facute pentru anecdote si glume", a declarat directorul de relatii publice al Reader's Digest, Paulette Cohen. "Scrisoarea lui Dan Wilbur ne-a determinat sa incepem sa includem tweet-urile in aceeasi categorie, astfel ca, incepand din acest moment, vom plati autorii pentru tweet-urile lor pe care le vom publica in revista noastra, dar si pentru acelea pe care le vom redistribui pe aceasta platforma. Speram ca in viitor si mai multi scriitori si actori de comedie ne vor trimite glumele lor", a adaugat Paulette Cohen.

Reader's Digest, una dintre cele mai citite reviste din lume, este publicata in 21 de limbi straine.

Reader's Digest este prezenta si pe piata din Romania, incepand din anul 2004, cand a fost infiintata editura din Bucuresti. In octombrie 2005, a fost lansata Reader's Digest Romania, editia in limba romana a revistei Reader's Digest.

#Riders digest tweeter, #tweet riders digest , #stiri Twitter