Pentagonul lupta cu propaganda de pe Twitter si Facebook

Joi, 21 Iulie 2011, ora 10:00
1411 citiri
Pentagonul lupta cu propaganda de pe Twitter si Facebook

SUA lucreaza la o solutie de depistare si contracarare a propagandei din retelele sociale, cum ar fi Twitter, Facebook sau YouTube, conform Mediafax.

Darpa cauta experti care sa poata dezvolta "o noua stiinta a retelelor sociale", pentru a anticipa aparitia unor campanii de propaganda in retele cum sunt Twitter sau Facebook.

Scopul programului este de a detecta "mesajele voit inselatoare si dezinformarea" in retelele sociale si de a le contracara, potrivit unui anunt publicat de Darpa.

Proiectul raspunde ingrijorarii exprimate de mai multi comandanti militari americani in legatura cu rapiditatea schimbarilor politice produse in Orientul Mijlociu, unde retelele sociale au catalizat protestele impotriva unor guverne aliate ale Statelor Unite.

Mai multi oficiali americani au adus in discutie necesitatea unui sistem de detectare a mobilizarilor prin intermediul retelelor sociale si de gasire a unor modalitati de a influenta rezultatul acestora prin utilizarea Twitter, Facebook sau YouTube.

"In sfera retelelor sociale se desfasoara tot mai multe evenimente de importanta strategica si tactica pentru fortele noastre armate", se arata intr-un comunicat al Darpa, care adauga ca Pentagonul trebuie sa fie la curent, in timp real, cu acest tip de evenimente.

Agentia americana va aloca 42 de milioane de dolari pentru acest program si intentioneaza sa subcontracteze activitatile de testare a algoritmilor in retele experimentale

#twitter, #facebook, #youtube, #propaganda, #pentagon , #stiri Twitter