Papa intra pe internet. Mesajele Vaticanului, pe Facebook, Twitter si YouTube

Duminica, 26 Iunie 2011, ora 23:14
1273 citiri
Papa intra pe internet. Mesajele Vaticanului, pe Facebook, Twitter si YouTube

Vaticanul, care s-a confruntat in trecut cu numeroase probleme care tin de domeniul comunicarii cu publicul, va lansa un portal de stiri, miercuri, 29 iunie, cu scopul de a imbunatati comunicarea dintre papa si supusii sai, informeaza presa internationala.

Portalul va putea fi accesat la adresa www.news.va si, potrivit unor oficiali de la Vatican, el ar putea fi lansat chiar de papa Benedict al XVI-lea, prin intermediul unui simplu click.

Tot miercuri se vor implini 60 de ani de la hirotonisirea papei Benedict al XVI-lea.

Portalul va grupa toate sursele de informatii din Cetatea Sfantului Scaun: cotidianul L'Osservatore Romano, Radio Vatican, Vatican Information Service" (VIS), Centrul pentru Televiziune din Vatican, Biroul de presa al Sfantului Scaun si Agentia misionara Fides a Congregatiei pentru evanghelizarea popoarelor.

Noua pagina web va fi mai intai disponibila in limbile engleza si italiana. Incepand din toamna, vor fi lansate si versiuni in limbile spaniola, franceza, germana si portugheza.

Una dintre caracteristicile noului portal este interactiunea acestuia cu reteaua de socializare Facebook si cu platforma de microblogging Twitter.

Monseniorul Claudio Maria Celli, directorul departamentului de comunicare de la Vatican, se va ocupa de dezvoltarea si mentenanta portalului.

Reprezentantii de la Vatican au declarat ca noul portal va sluji dorintei papei de a-si difuza mesajele catre un public mai mare, cu ajutorul internetului.

De altfel, mesajele papei vor fi transmise pe Facebook, Twitter si YouTube. In cei sase ani de papalitate, papa Benedict al XVI-lea a militat in mod constant pentru imbunatatirea comunicarii, afectata de multe ori de birocratia interna de la Vatican.

Claudio Maria Celli a declarat ca noul portal a fost creat si pentru a-i furniza papei informatii din lumea exterioara Vaticanului si spera ca noul site va imbunatati comunicarea dintre departamentele din Cetatea Sfanta. 

#papa, #vatican, #facebook, #twitter, #youtube , #stiri Twitter