Papa Francisc, tot mai popular pe Twitter: Peste 10 milioane de followeri

Duminica, 27 Octombrie 2013, ora 17:10
1353 citiri
Papa Francisc, tot mai popular pe Twitter: Peste 10 milioane de followeri

Papa Francisc a devenit foarte popular pe platforma de microblogging Twitter, numarul de "followeri" ai contului papal depasind sambata seara 10 milioane.

Admiratorii papei Francisc de pe Twitter au crescut cu 4 milioane in ultimele sase luni.

"Dragi followeri, am aflat ca ati ajuns la peste 10 milioane. Va multumesc din toata inima si va rog sa continuati sa va rugati pentru mine", a scris papa Francisc, duminica, pe contul sau de Twitter.

Contul @pontifex (papa, in latina) care este disponibil in noua limbi, inclusiv engleza, spaniola, franceza, araba si latina, a fost lansat pe 12 decembrie 2012 de fostul papa, Benedict al XVI-lea.

Contul a fost inchis dupa doua luni de existenta, cand avea 2,5 milioane de followers, pe 28 februarie, ziua demisiei papei Benedict al XVI-lea, care a marcat totodata inceputul perioadei cunoscute sub denumirea de "Scaun vacant".

Pe 19 martie, la putin timp dupa reactivare, dupa alegerea papei Francisc pe 13 martie, numarul de followeri ai contului papal crescuse deja la 4 milioane de persoane.

Mesajele postate de papa pe Twitter sunt in esenta mesaje religioase, indemnuri spirituale si nu evoca niciodata viata privata a suveranului pontif.

Vaticanul si-a sporit considerabil prezenta in ultimele luni pe toate site-urile si retelele de socializare (inclusiv Facebook si YouTube), incercand sa ajunga astfel la un public mai larg, care sa includa persoanele tinere.

Vaticanul a explicat faptul ca mesajele de pe Twitter sunt aprobate de papa, chiar daca nu sunt scrise in mod direct de acesta. Ele sunt scrise de la un singur computer, pentru a se evita astfel pirateria online si scurgerile de informatii in spatiul online.

Papa Francisc a adoptat deja un stil foarte diferit de predecesorul sau in doar cateva saptamani de prezenta in fruntea Vaticanului. El este mai direct si simplu in discursuri si face sistematic turul Pietei Sfantului Petru in papamobilul sau decapotabil cu ocazia slujbelor publice si a audientelor din ziua de miercuri, cand se opreste pentru a-i saruta pe copii si pe persoanele cu handicap.

In afara de papa, mai multi cardinali de la Vatican sunt prezenti pe Twitter, intre acestia numarandu-se cardinalul Gianfranco Ravasi, foarte dinamicul "ministru" al Culturii al Sfantului Scaun.

#cont Papa Francisc Twitter, #followeri Twitteri Papa Francisc, #popularitate Papa Francisc , #stiri Twitter