Papa Benedict al XVI-lea a postat primul mesaj pe Twitter

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 17:10
1678 citiri
Papa Benedict al XVI-lea a postat primul mesaj pe Twitter

Papa Benedict al XVI-lea a postat, miercuri, primul sau mesaj pe contul sau oficial de Twitter, de pe o tableta electronica, ce i-a fost adusa de oficialii Consiliului pontifical al comunicatiilor sociale si de un responsabil al platformei de microblogging, Claire Diaz-Ortiz, informeaza AFP.

"Dragi prieteni, ma bucur foarte mult sa intru in contact cu voi pe Twitter. Multumesc pentru raspunsurile voastre generoase. Va biencuvantez pe toti din toata inima", a scris suveranul pontif in primul mesaj pe care l-a postat de pe contul sau de pe Twitter - @pontifex - care a depasit, cu putin timp inainte de expedierea acestui prim mesaj pragul de un milion de "followers".

In 40 de minute, mesajul sau a fost preluat in versiunea sa din limba engleza de peste 15.600 de ori. Mesajul a fost difuzat in alte sapte limbi: italiana, spaniola, portugheza, germana, franceza, araba si poloneza.

Parintele Antonio Spadaro, directorul revistei iezuite Civilta Cattolica, una dintre primele biserici care au expediat mesaje pe Twitter, considera ca "mediul personal al oamenilor este un univers fragmentat si, in acest context, se impune necesitatea de a transmite mesaje de simtire, intelepciune, atat profunde, cat si scurte".

"Ceea ce ma frapeaza este disponibilitatea papei de a intra in acest joc. In mod clar, riscurile sunt numeroase. Cred ca cea mai buna metoda este sa infrunti provocarile cu mult curaj", a adaugat parintele Spadaro, comentand faptul ca multe dintre tweet-urile trimise papei, mai ales cele din Italia, asimileaza bogatia, scandalurile financiare si scandalurile sexuale cu biserica.

#papa mesaj Twitter, #mesaj twitter papa benedict , #stiri Twitter