Justitia din Turcia a decis anularea blocarii accesului la reteaua Twitter

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 16:02
7278 citiri
Justitia din Turcia a decis anularea blocarii accesului la reteaua Twitter

Un tribunal administrativ de la Ankara a dispuns miercuri anularea deciziei foarte controversate a Guvernului turc de a bloca accesul la reteaua de socializare Twitter in tara.

Autoritatea turca pentru telecomunicatii (TIB) a blocat joi seara reteaua de microblogging, acuzata de premierul Recep Tayyip Erdogan ca propaga acuzatii de coruptie vizand regimul sau inaintea alegerilor municipale de la 30 martie, potrivit Mediafax.

De asemenea, aceasta masura este "contrara principiile statului de drept", potrivit tribunalul din capitala in hotarare, citat de postul CNN-Turk.

Opozitia parlamentara si o serie de organizatii nonguvernamentale au sesizat justitia in urma deciziei autoritatilor.

TIB poate sa faca apel impotriva deciziei tribunalului, dar Autoritatea este obligata sa suspende aplicarea deciziei, in asteptarea pronuntarii in apel.

Blocarea retelei Twitter a fost condamnata de catre navigatorii turci pe Internet si a provocat o avalansa de critici denuntand o "cenzura" si o deriva a regimului islamo-conservator turc, aflat la putere din 2002.

Pozitia lui Erdogan este slabita, de la jumatatea lui decembrie, de un vast scandal politico-financiar de coruptie. El ii acuza pe fostii aliati din cadrul organizatiei predicatorului musulman Fethullah Gulen, care locuieste in Statele Unite, ca sunt instigatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acces retea Twitter, #blocare retea Twitter, #retea socializare Twitter , #stiri Twitter