Job hunting pe Twitter

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 12:27
2834 citiri
Job hunting pe Twitter

Twitter si Facebook au devenit atat de folosite in mediul profesional, dar si in cel personal, incat in unele cazuri au inlocuit emailul, ca forma principala de contact online.

Twitter, cea mai importanta platforma de microblogging din lume, poate fi un instrument eficient, atunci cand te afli in cautarea unui job.

Iata cativa pasi pe care sa-i iei in calcul atunci cand iti cauti loc de munca, pe Twitter:

Afla cate din contactele tale din alte retele au cont si pe Twitter si da-le "follow".
Iti poti importa automat contactele din GMail, Yahoo, Hotmail si MSN.

Customizeaza-ti profilul. Alege-ti cuvintele din biografie cu grija, deoarece ai doar 160 de caractere la dispozitie. Pune linkuri catre un CV mai detaliat sau catre site-ul de portofoliu.

Pentru o personalizare completa, creeaza-ti un background diferit de cel setat de Twitter.

Urmareste utilizatori cu interese comune sau oameni cunoscuti
in industria in care ai vrea sa lucrezi. Poti face cautari dupa numele acestora sau dupa cuvinte cheie care includ domeniul pe care il tintesti.

Incepe conversatii cu cei pe care ii urmaresti, in care sa fii sincer si direct. Publica-ti statusul de cautare de job, sub forma "caut #job de #programator". Caracterul "#' va da rolul de keyword cuvantului caruia ii este atasat.

Participa la conversatii, fara a incerca sa le domini. Angajatorii cauta jucatori in echipa, nu angajati egoisti. Daca intri in conversatii cu alti utilizatori, fa-o intr-un mod relevant, fara a incerca sa-i "spamezi".

#de, #facebook, #job, #loc, #munca, #twitter , #stiri Twitter