Informatii despre evolutia reactorealor nucleare pe Twitter

Vineri, 18 Martie 2011, ora 13:51
1822 citiri
Informatii despre evolutia reactorealor nucleare pe Twitter

Compania care exploateaza reactoarele nucleare afectate de seismul urmat de tsunami din 11 martie, Tokyo Electric Power (TEPCO), si-a deschis joi un cont oficial pe Twitter, la care au subscris 117.000 de persoane in primele sase ore.

Compania, al carei nume de cont, exclusiv in japoneza, este @OfficialTEPCO, a explicat ca vrea sa furnizeze informatii despre scurgerile radioactive si penele de curent pe contul sau de Twitter.

Primul dintre cele doua mesaje postate pana in prezent evoca amenintarea unor intreruperi de electricitate la Tokyo in cazul in care consumul nu va fi redus.

Japonia se lupta prin toate mijloacele pentru a raci reactoarele de la centrala Fukushima 1, dar pesimismul se accentueaza in lume, determinand numerosi straini sa plece din Tokyo.

Pentru prima data, patru elicoptere ale armatei japoneze au deversat joi dimineata mai multe tone de apa de mare peste reactoarele cele mai avariate, in principal unitatea numarul 3. Cinci camioane-cisterna speciale ale armatei au intrat, de asemenea, in actiune spre sfarsitul zilei.

La sase zile de la cutremurul cel mai puternic inregistrat vreodata in Japonia si de la tsunami enorm pe care l-a generat, numarul mortilor confirmati a depasit 5.000, iar cautarile continua pentru gasirea miilor de disparuti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#twitter, #reactoare nucleare, #cont, #official tepco , #stiri Twitter