Hackerii ataca Postfinance si Mastercard

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 16:34
1583 citiri
Hackerii ataca Postfinance si Mastercard

Hackerii au atacat site-urile de Internet ale companiei elvetiene Postfinance si ale celei americane Mastercard ca masura de retorsiune fata de blocarea mijloacelor de finantare a WikiLeaks, au anuntat miercuri surse concordante, citate de AFP, informeaza Mediafax.

Acesti hackeri, regrupati sub numele "AnonOps" si care sustin ca lupta impotriva cenzurii si a drepturilor de autor, au lansat operatiunea "Payback" (Razbunarea), potrivit site-ului lor de Internet, anonops.net. "Primul razboi informatic a inceput. Campul de batalie este WikiLeaks", au afirmat ei.

Printre victime se numara site-ul de Internet Postfinance.ch, filiala de servicii financiare a Postei elvetiene, care a gazduit, apoi a inchis un cont al fondatorului WikiLeaks, Julian Assange.

Incepand de luni seara, Postfinance.ch sufera atacuri de tip negarea serviciului (DDos), prin care site-ul este surpaincarcat si devine indisponibil, a precizat un purtator de cuvant al institutului financiar.

"De la inchiderea contului (lui Julian Assange), mai multe grupuri au lansat operatiunea «Payback» pentru a bloca Postfinance, simuland sute de mii de conexiuni la site in scopul de a-l supraincarca", a precizat el.

Hackerii aflati la originea acestor atacuri, au anuntat pe site-ul lor ca au atacat si site-ul Mastercard.

"Grupul care a dezactivat o banca elvetiana a dezactivat acum si Mastercard.com", au declarat ei pe contul lor de Twitter.

Site-ul intreprinderii de carduri de credit era intr-adevar indisponibil in jurul orei 11.00 GMT (13.00 ora Romaniei).

Un purtator de cuvant al Mastercard, contactat de AFP, nu a vrut totusi sa confirme daca acesta este vizat de atacuri informatice.

Alte site-uri de Internet aflate in legatura cu WikiLeaks au fost atacate de hackeri neidentificati, in special serviciul de plati PayPal, dar si site-ul si mesajele electronice ale avocatului celor doua suedeze care il acuza pe fondatorul WikiLeaks Julian Assange de "viol si agresiune sexuala".

In ceea ce priveste Postfinance, purtatorul de cuvant a dat asigurari ca acesti "hackeri" nu au pus in pericol securitatea sistemului de plati sau de administrare a conturilor.

"Situatia s-a ameliorat miercuri, dar atacurile continua", a adaugat el.

Postfinance a anuntat luni ca a inchis contul lui Assange, din cauza unor "date false privind domiciliul sau".

Aceasta decizie a fost luata in mod "autonom si fara presiuni din partea cuiva", a subliniat purtatorul de cuvant.

Banii din contul lui Assange vor putea fi virati in orice moment intr-un alt cont, a declarat purtatorul de cuvant. 

#hackeri, #WikiLeaks, #atacuri, #site , #stiri Twitter