Ford lanseaza masina care iti scrie pe Twitter

Duminica, 10 Ianuarie 2010, ora 00:40
1642 citiri
Ford lanseaza masina care iti scrie pe Twitter

Ford va lansa o gama de masini care vor putea citi soferilor mesajele de pe Twitter sau care le vor scrie, in locul lor, cand acestia le dicteaza cu ajutorul tehnologiei de recunoastere vocala.

Scrierea mesajelor nu va fi posibila, insa, pe primele modele lansate in Statele Unite din cauza temerilor privind securitatea soferilor, autoritatile americane fiind de parere ca le pune viata in pericol si ca orice e adaugat intr-o masina nu face decat sa distraga atentia, informeaza Daily Telegraph.

Unul dintre directorii Ford a declarat ca oamenii oricum isi citesc mesajele de pe Twitter in timp ce conduc, asa ca noua tehnologie nu face decat sa sporeasca siguranta de pe sosele pentru ca ii ajuta pe soferi sa isi tina mainile pe volan.

Functia de scriere a mesajelor pe Twitter face parte din planul Ford de a conecta masinile la Internet. Constructorul auto a precizat ca soferii vor putea in curand si sa asculte muzica de pe Panadora, un site care seamana cu Last.fm.

Tehnologia este dezvoltata in parteneriat cu Microsoft si va functiona prin conectarea computerului de bord la un telefon cu Internet 3G.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ford, #twitter, #microsoft , #stiri Twitter