Cum te lasa Twitter fara loc de munca

Marti, 17 Mai 2011, ora 11:50
2499 citiri
Cum te lasa Twitter fara loc de munca

Facebook nu este singurul mediu care ii determina pe oameni sa se exprime liber si neingradit, uitand sau ignorand repercursiunile unei astfel de comportament. Chiar si Twitter a facut cateva "victime" care au sfarsit prin a ramane fara job, din cauza afirmatiilor nepotrivite din tweet-urile lor. 

Iata cateva situatii reale de evitat, prezentate de Business Insider, in care postarile pe Twitter i-au costat pe autori propriul loc de munca:

Credea ca posteaza de pe contul personal de Twitter

Scott Bartosiewicz, social media strategist la o companie new media contractata de Chrysler pentru promovarea online, a postat un tweet de pe contul corporate de Twitter al Chrysler, crezand ca era logat in contul personal.

In acest tweet, angajatul sublinia agresiv ironia faptului ca Detroit se numeste “orasul motoarelor” si nimeni de acolo nu are habar sa conduca.

Bartosiewicz a fost concediat si Chrysler nu si-a mai reinnoit contractul cu New Media Strategies.

Concediat pentru glume despre japonezi

Comedianul Gilbert Gottfried, vocea mascotei de la cea mai mare companie de asigurari din Japonia, Aflac, a fost concediat dupa ce a facut glume nepotrivite despre tsunami-ul care a lovit Japonia.

“Japonia este o tara foarte avansata. Japonezii nu se duc la plaja. Plaja vine la japonezi”, glumea el, pe Twitter.

Jucator de fotbal american, curios sa afle “si cealalta varianta” a mortii lui bin Laden

“Ce fel de oameni pot face un eveniment din moartea cuiva? E uimitor cum oamenii pot sa urasca un om pe care nu l-au auzit nici macar o data vorbind. Stim doar o versiune a acestei povesti…”, sustinea fotbalistul pe Twitter.

Membrii echipei evita cu orice pret asocierea cu aceste afirmatii si inca se gandesc cum sa procedeze in continuare.

Tweet-uri neplacute despre potentialul angajator

In urma ofertei de job din partea companiei Cisco, o candidata a postat pe Twitter, cu entuziasm, realizarea.

In acelasi tweet, candidata isi exprima indoielile privind avantajele unui salariu foarte mare si dezavantajele unei navete zilnice pana in San Jose pentru un job pe care il uraste.

La scurt timp, un angajat al Cisco a raspuns acelui tweet sa ii reaminteasca fetei ca cei de la Cisco sunt foarte priceputi in tot ceea ce priveste zona de Web, iar angajatorii vor fi foarte incantati sa afle ca nu ii va placea sa lucreze acolo.

Actrita concediata pentru ca dezvaluia punctele culminante ale serialului in care juca

Dupa ce a auzit cateva momente culminante ale serialului TV in care juca si le-a postat pe Twitter, actrita Nicole Crowther a fost concediata online.

“Sper ca ai calificari si pentru alte domenii decat media si entertainment”, i-a raspuns intr-un tweet producatorul serialului.

#afirmatii, #concediat, #facebook, #job, #loc de munca, #social media, #tweet, #twitter , #stiri Twitter