Cum sa iti vinzi afacerea la nivel international

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 12:13
1612 citiri
Cum sa iti vinzi afacerea la nivel international

Extinderea afacerii la nivel international este un vis al multor antreprenori, insa, din pacate, putini dintre ei reusesc sa il indeplineasca. Motivul este acela ca foarte multi dintre ei uita sa treaca peste anumiti pasi inainte de a lua o astfel de decizie.

Inainte de a gandi sa iti extinzi afacerea la nivel mondial trebuie sa examinezi modul cum functioneaza ea pe plan intern. Ai facut cu afacerea ta tot ce se putea face in propria tara? Daca raspunsul este un rasunator "Da!", atunci esti gata pentru a face in asa fel incat sa gusti din succesul afacerii tale la nivel international.

Iata cateva sfaturi in aceste sens, prezentate de Open Forum.

1. Priveste in oglinda succesul afacerii pe piata interna. Astfel, poti fi realist in ceea ce priveste acest lucru. Mai mult decat probabil, succesul "de acasa" provine din faptul ca ai facut o treaba buna in ceea ce priveste extinderea. Oamenii stiu unde sa te gaseasca, stiu calitatea produsului sau serviciului pe care il oferi, cumparandu-l in mod repetat.

Acum este momentul sa iei ca model aceasta activitate si pe piata externa. Apropie-te de o piata straina pe care este usor sa intri. Este extrem de util sa intri pe una in care localnicii vorbesc limba ta. Dupa ce ai facut acest prim pas si ai vazut ca ai reusit acolo, poti alege si alte piete. In cele din urma, veti obtine acelasi nivel de succes ca afacerea de la nivel local.

2. Mareste numarul de angajati, daca e nevoie. Multi dintre noi ne dam seama ca oamenii fac dintr-o afacere un succes si nu invers. Totusi, nu toti angajatii stiu cum sa extinda o afacere la nivel international. Poate chiar nici tu - fondatorul, presedintele sau CEO-ul - nu stii nimic despre aceasta cale noua de crestere a afacerii tale.

Incepe prin adaptarea aptitudinilor, intereselor si resurselor pe care le-ai folosit deja pentru a construi afacerea pe plan local. In curand, vei dezvolta o cultura organizationala bazata pe valori comune si ipoteze care vor ghida comportamentul afacerii tale la nivel mondial. Utilizeaza aceste resurse cu intentia de a gasi cea mai buna modalitate de a desfasura o activitate in strainatate. In acest proces, vei descoperi ca in echipa ta exista indivizi extrem de talentati.

In procesul de angajare in vederea extinderii, intotdeauna uita-te dupa cineva care are drept calitati marea arta de a vinde, persistenta, un interes in domeniul international, bi sau multi capacitati lingvistice, empatia culturala si un obicei de a acorda atentie la detalii.

3. Fa-ti cont tie si afacerii tale pe retelele de socializare. Daca nu apelezi la acest lucru, nu faci decat sa inhibi succesul afacerii tale. Platfomele online iti maresc sansele de a fi descoperit si de potentialii clienti straini. Pentru asta trebuie sa iti faci cont pe Twitter, Facebook si LinkedIn.

O platforma de e-commerce este ideala pentru un inceput de drum catre extindere. Accesibilitatea este esentiala, asa ca fa ceea ce poti pentru a-i ajuta sa cumpere de la tine fara complicatii.

4. Alege un produs sau serviciu care stii ca da bine in strainatate. Nu poti face lucrurile pentru toti oamenii. Nimic nu este mai frustrant decat sa le oferi clientilor prea multe optiuni, deoarece ajung sa nu mai cumpare niciun lucru. Asa ca alege un produs sau serviciu care vinde.

5. Arata-mi banii! Cel mai important lucru pentru tine inainte de extinderea internationala este sa negociezi modul in care se va face plata. Consilierul financiar personal te poate ghida cu mai multe strategii pentru a obtine platile integral si la timp, reducand la minimum riscurile.

6. Mergi pe problemele si trendurile globale. Intreaga lume a devenit virtuala, aducand totul la usa noastra instantaneu. Evita incertitudiniile care pot ucide orice idee. Daca ai puterea de a lua decizii si de a gasi informatiile si resursele necesare pentru a imbratisa necunoscutul, vei vedea ca afacerea merge bine atat la nivel local cat si la nivel global, in timp record.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#afacere, #antreprenori , #stiri Twitter