Cum sa intri in gratiile "headhunter-ilor"

Luni, 02 August 2010, ora 15:47
2040 citiri
Cum sa intri in gratiile "headhunter-ilor"

Recrutorii aflati in slujba marilor companii se afla mereu in cautare de angajati de top, in absolut toate domeniile. Companiile sunt foarte pretentioase acum in ceea ce priveste abilitatile pe care viitorul angajat trebuie sa le detina, de aceea trebuie sa iti formezi o imagine cat mai buna, atat online cat si in intalnirile personale cu recrutorul. 

Pentru a intra in atentia recrutorilor si a-i determina sa iti studieze cu atentie CV-ul, poti urma cativa pasi indicati de specialistii in HR citati de Forbes.

Incearca sa fii cat mai vizibil

Fa tot posibilul sa iti faci simtita prezenta, atat in retelele sociale cat si in cele profesionale.

Creaza-ti o prezenta constanta si consecventa in mediul online, fie pe LinkedIn, Facebook, Twitter  sau pe alte retele, insa trebuie sa fii constient ca imaginea pe care ti-o formezi aici trebuie sa fie de cea mai buna calitate.

Fii extrem de atent cu toate comentariilepe care le fac cunostintele tale, pentru ca acestea iti pot pata imaginea in fata viitorilor angajatori.

Socializeaza cat poti de des

Da mai departe cartile tale de vizita, chiar daca te afli intr-un context strict amical, pentru ca legaturile sociale iti ofera deseori oportunitati profesionale.

Dezvolta activitati de timp liber

Alatura-te organizatiilor profesionale si profita de momentele oferite de acestea pentru a socializa, fie ca este vorba de evenimente sportive, culturale sau de alta natura.

Alege cu atentie hobby-urile, in functie de oportunitatile profesionale pe care ti le pot oferi.

Asigura-te ca ai deja un job

Poate parea un sfat banal, insa un job te poate scoate din lista incarcata de candidati someri, potrivit publicatiei Forbes.

Fa tot ce iti sta in putinta pentru a-ti pastra slujba, chiar daca asta presupune o activitate cu jumatate de norma, relevanta pentru domeniul in care vrei sa te dezvolti.

Fii deschis propunerilor

Daca esti invitat in oras de catre un vechi coleg, accepta, pentru ca acesta ar putea sa fie legatura ta cu o anumita companie.

Daca un recrutor te invita la o intalnire informala, fii deschis si accepta, insa tine minte ca orice conversatie cu un recrutor trebuie considerata un interviu.

Cuantifica informatiile pe care le prezinti

Cifrele exprima cel mai bine valoarea ta ca angajat, in fata unui recrutor.

Daca esti capabil sa vorbesti deschis despre realizarile tale in cifre, bani economisiti sau castigati, ii vei putea capta interesul recrutorului.

Fii cat se poate de manierat

Imaginea ta este extrem de importanta atunci cand te afli in fata unui recrutor.

Fii intelegator cu programul acestuia si continua cu o scrisoare de multumire, chiar daca nu esti convins ca ai fi cel mai bun candidat pentru aceasta pozitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#angajati, #companii, #imagine, #interviu, #recrutori , #stiri Twitter