Cum ocupi un job pe care nimeni nu il vrea

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 12:23
2109 citiri
Cum ocupi un job pe care nimeni nu il vrea

Criza de pe piata muncii pare a fi in avantajul companiilor, judecand dupa raportul dintre cererile de job si ofertele existente. Cu toate acestea, majoritatea candidatilor sunt selectivi in ceea ce priveste sarcinile pe care ar trebui sa le implineasca, iar compania ta se poate confrunta oricand cu problema ocuparii anumitor posturi, sustin specialistii in HR citati de Inc.com. 

Atunci cand oferi un post nu tocmai agreabil ca si sarcini de indeplinit, ar trebui sa-ti schimbi si mentalitatea dar si strategia prin care atragi candidatii.

Nu te astepta sa lansezi un anunt si sa fii contactat ci incearca sa aplici tehnici cat mai eficiente pentru a gasi candidatul potrivit.

In acest mod, atat viitorul angajat cat si compania vor avea numai de castigat.

Daca stabilesti acest obiectiv pentru compania ta, poti pune in aplicare tehnicile prezentate in acest articol pentru a-l indeplini cu succes.

Fii cat se poate de sincer

Nu incerca sa construiesti o imagine falsa a jobului pe care il oferi.

Prezinta corect toate aspectele negatve ale acestuia, iar candidatii vor respecta sinceritatea, respectul cu care ii tratezi dar si ideea de a avea un sef cu simtul umorului bine dezvoltat, sustin expertii in HR citati de Inc.com.

Asteptarile create in timpul interviului trebuie sa fie cat mai realiste, atat in ceea ce priveste volumul de munca, spatiul in care se munceste sau oricare alt detaliu mai putin incantator pentru candidat.

Trebuie sa gasesti persoana care priveste lucrurile dintr-o alta perspectiva, pentru ca acesta ar putea indeplini sarcinile chiar din placere, sustin specialistii.

Cauta in locuri diferite

Chiar daca un job pare neplacut pentru majoritatea oamenilor, exista persoane care nu numai ca sunt dispusi sa indeplineasca sarcinile, ci chiar o fac cu placere.

Incercarea de a oferi bani in plus unei persoane care nu vrea sa isi asume aceste responsabilitati nu este cea mai buna modalitate de abordare a problemei existente, sunt de parere specialistii in Resurse Umane.

Fie ca apelezi la site-urile de socializare precum Facebook, LinkedIn sau Twitter , fie ca intri in contact cu bloggeri interesati de domeniul postului pe care il oferi, continua sa cauti pana gasesti persoana potrivita.

Ofera un contract pe o perioada limitata

Volumul de munca ridicat, rutina sau neplacerea produsa de unele sarcini ii determina pe multi angajati sa renunte la job dupa o perioada scurta de timp.

Angajatii care incheie un contract pe o perioada limitata pot fi o varianta excelenta de a ocupa un post scos pe piata, intrucat strategia “testarii inainte de achizitionare” are efecte benefice atat pentru angajat cat si pentru companie.

Prezinta valoarea postului

Atunci cand te afli in fata candidatului, ai grija sa mentionezi importanta pe care acest job atat de ocolit de candidati o are pentru compania ta.

In acest mod, il vei determina sa constientizeze plusvaloarea pe care o aduce companiei daca indeplineste sarcinile postului.

Poti prezenta si perspectivele de viitor pe care acest post le are, in cadrul companiei.

Mentioneaza beneficiile

Specialistii te sfatuiesc sa creezi un traseu profesional pornind de la acest job, in care sa incluzi posturile mult mai satisfacatoare pe care candidatul le-ar putea obtine daca foloseste acest job ca punct de pornire.

In aceasta situatie, trebuie sa il convingi pe candidat, fara sa il minti, ca alegerea are si cateva parti utile.

Imparte sarcinile intre angajati

Daca nu gasesti pe nimeni care sa indeplineasca activitatile mai putin placute, le poti propune angajatilor tai sa preia cate o sarcina pentru o suma de bani in plus.

Daca fiecare indeplineste cate o parte din sarcinile indezirabile, activitatea devine acceptabila si chiar poate creste spiritul de echipa si cel de competitie in companie.

Externalizeaza postul

Daca niciuna din variantele de mai sus nu functioneaza, poti incerca sa apelezi la o alta companie dispusa sa ofere serviciile necesare.

O simpla cautare pe Google iti va demonstra ca exista companii care pot sa indeplineasca cerintele tale la un cost mai mic decat decat salariul lunar al unui nou angajat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati, #criza, #job, #post, #sarcini , #stiri Twitter