Companiile interzic retele sociale in timpul jobului

Luni, 18 Iulie 2011, ora 11:34
1926 citiri
Companiile interzic retele sociale in timpul jobului

72% dintre companiile din Romania au restrictionat accesul angajatilor la retelele sociale, in timp ce 53% dintre firme l-au blocat complet, potrivit unui studiu Global IT Security Risks, informeaza NewsIn.

Retelele de socializare sunt percepute ca avand un risc ridicat pentru securitatea IT a companiei, alaturi de diverse alte servicii de file sharing.

Peste 1300 de specialisti IT din 11 tari au participat la acest studiu. Socializarea online a devenit a doua cea mai interzisa activitate in timpul serviciului, dupa cea de partajare de fisiere prin retelele peer-to-peer, mai arata studiul.

Printre alte activitati interzise de companii se numara si online gaming-ul, accesarea de site-uri cu un continut neadecvat, streaming-ul video si serviciile de mesagerie instant. Cand au fost intrebate cu ce asociaza cea mai periculoasa activitate desfasurata de angajati, 35% dintre companii au raspuns retelele sociale.

"Companiile sunt ingrijorate atat de productivitate, cat si de securitate, de aceea anumite activitati ale angajatilor sunt restrictionate.

Socializarea online este privita ca fiind consumatoare de timp, dar si ca sursa potentiala de atacuri informatice, deci o amenintare asupra informatiilor confidentiale din companie", spune directorul Global Research & Analysis Team la Kaspersky Lab, Costin Raiu.

Recent, retelele sociale au devenit un canal major de raspandire a malware-ului, datorita popularitatii lor si vulnerabilitatilor foarte raspandite in platformele online.

De exemplu, cea mai notabila vulnerabilitate din Twitter a dus la infectarea cu malware atunci cand utilizatorul nu facea decat sa vizualizeze un mesaj. Conform expertilor Kaspersky Lab, retelele sociale reprezinta tinta mai multor atacuri informatice, de aceea grija companiilor este justificata.

#retele sociale, #companii, #restrictionare acces retele sociale, #malware , #stiri Twitter