Romanii vor accesa Twitter de pe mobil. Deutsche Telekom a semnat un parteneriat strategic cu Twitter

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 08:04
1333 citiri
Romanii vor accesa Twitter de pe mobil. Deutsche Telekom a semnat un parteneriat strategic cu Twitter

Deutsche Telekom si Twitter au semnat un parteneriat strategic prin care utilizatorii vor avea acces la platforma de microblogging direct din meniul telefonului. Colaborarea dintre cele doua companii va acoperi initial Germania, Olanda, Romania, Grecia si Croatia.

Twitter este cea mai populara retea sociala, cu peste 230 de milioane de utilizatori, iar Deutsche Telekom, cu 140 de milioane de clienti de telefonie mobila si 31 de milioane de clienti la serviciile de telefonie fixa, este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata telco.

Deutsche Telekom controleaza grupul elen OTE, prezent in Romania

Deutsche Telekom controleaza grupul elen OTE, prezent in Romania prin Romtelecom si subsidiara locala a operatorului de telefonie mobila Cosmote.

"Twitter demonstreaza cat de plina de viata este comunicarea in 140 de caractere. Avem experienta in dialogul zilnic cu clientii nostri, de exemplu, prin intermediul contului de relatii cu clientii 'Telekom hilft' (...) Daca vrei afli noi informatii despre cele mai recente subiecte, raspunsurile vor fi gasite pe Twitter. Twitter conecteaza. La fel cum facem si noi", a declarat Rene Obermann, CEO al Deutsche Telekom.

In Germania, Deutsche Telekom este cea mai mare companie de telecomunicatii, iar experienta acumulata de cele doua companii le va permite sa isi consolideze pozitiile detinute pe segmentele de piata.

"Cand apar evenimente importante in Europa, consversatiile despre acestea au loc pe Twitter. Suntem incantati sa colaboram cu Deutsche Telekom pentru a facilita conversatiile dintre clientii companiei", a adaugat Dick Costolo, CEO Twitter

"When important moments happen in Europe, the conversations about them happen live on Twitter. We are delighted to be working with Deutsche Telekom to make it even easier for their customers to share those moments," says Dick Costolo, CEO of Twitter.

Prin colaborarea cu Deutsche Telekom, Twitter va crea o experienta unica pentru utilizatorii dispozitivelor Deutsche Telekom. Aceasta va include o modalitate prin care utilizatorii vor putea accesa Twitter de pe ecranul terminale (prin homescreen), iar primele smartphone selectate de compania germana, cu sistem de operare Android, vor fi disponibile incapand cu anul viitor. Clientii Deutsche Telekom vor avea acces instant direct la informatii in timp real.

Deutsche Telekom va prelua GTS Central Europe, cu afaceri de 20 mil. euro in Romania

Grupul german Deutsche Telekom a anuntat, in noiembrie, ca va prelua pentru 546 milioane euro compania poloneza GTS Central Europe, cu afaceri de 20 milioane euro in Romania, pentru a se extinde in sectorul serviciilor fixe de telecomunicatii destinate companiilor in Europa Centrala si de Est.

Compania este controlata in prezent de un consortiu de fonduri de capital privat, cele mai importante fiind Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital si M/C Partners.

Claudia Nemat, director Deutsche Telekom pentru Europa, a afirmat ca cel mai mult vor avea de castigat subsidiarele de telefonie mobila ale grupului din Cehia si Polonia, care vor obtine astfel accesul la infrastructura de linii fixe a GTS.

Compania poloneza este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Europa Centrala si de Est. Compania are o infrastructura de retea si centre de date extinsa, precum si un portofoliu solid de servicii pentru segmentul business, se spune in comunicat.

In urma achizitiei, Deutsche Telekom va controla direct retele de linii fixe in Polonia, Cehia, Ungaria si Romania. Finalizarea tranzactiei depinde de avizul autoritatilor de reglementare.

GTS Central Europe a inregistrat anul trecut venituri de 347 milioane euro si un profit EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizari) de 87 milioane euro.

GTS este unul dintre principalii furnizori alternativi de servicii de telecomunicatii din Romania. Compania furnizeaza solutii nationale si internationale de transport de date, voce, acces internet, servicii de tip cloud si colocare in centrele de date proprii din Bucuresti. Compania are aproximativ 130 de angajati si sediul in Bucuresti.

Anul trecut GTS Telecom Romania a avut venituri de 20 milioane de euro, in scadere cu 15% fata de 2011, si un profit operational inaintea dobanzilor, taxelor, deprecierii si amortizarilor (EBITDA) de 5 milioane euro, in crestere cu 10%.

Fondata in 1993, GTS Central Europe furnizeaza servicii de internet si telefonie catre companii din Europa Centrala si de Est, printre care Coca-Cola si General Motors, noteaza Bloomberg.

Preluarea GTS de catre Deutsche Telekom este a doua mare tranzactie in sectorul telecom anuntata in ultimele zile in Europa Centrala si de Est. Saptamana trecuta, fondul PPF, controlat de miliardarul Petr Kellner, a incheiat un acord pentru preluarea unei participatii majoritare la Telefonica Czech Republic, subsidiara ceha a operatorului spaniol Telefonica, pentru 3,4 miliarde de dolari.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#deutsche come, #twitter mesaje, #twitter romania , #stiri Twitter