Cele mai bune site-uri din 2009

Sambata, 19 Septembrie 2009, ora 09:50
2648 citiri
Cele mai bune site-uri din 2009

Distractie, shopping, comunicare sau pierderea vremii? Oricare ar fi motivul, petrecem mult timp pe Internet, in fiecare zi.

Revista Time a alcatuit o lista cu cele mai bune site-uri din 2009:

Flickr: Computerele nu pot gestiona imaginile cu aceeasi usurinta precum textul sau cifrele. Flickr a fost primul site care a rezolvat aceasta problema, printr-un nou procedeu de etichetare.

Pe site, oricine poate adauga o eticheta la pozele altcuiva. Astfel, fotografiile se organizeaza singure, in functie de etichetele primite. Sistemul functioneaza pentru ca nu are alta solutie. Pe Flickr exista peste trei miliarde de fotografii, iar organizarea lor ar fi imposibila in alt mod.

California Coastline: Un om, un elicopter si o camera digitala: aceastea sunt cele trei elemente care au creat unul dintre cele mai captivante site-uri. Desi nu are nimic special ca executie sau interfata, site-ul cuprinde peste 10.000 de fotografii din elicopter al coastei californiene, de la curtea casei cantaretei Barbra Streisand, din Malibu, la cele mai bune locuri ascunse pentru surfing si baza Fortelor Aeriene Americane Vandenberg. Imagini perfecte pentru zilele in care sunteti blocati la birou.

Delicious (fostul del.icio.us): A inceput drept un fel de Flickr pentru link-urile favorite, insa a evolat intr-un sistem de cautare foarte interesant. Tot ce trebuie sa faceti este sa filtrati link-urile dupa etichetele pe care le-au primit.

Metafilter: Exista multe site-uri pentru votare si comentarii, precum Digg, Reddit sau StumbleUpon, insa Metafilter ar putea fi singurul la care merita sa va abonati, desi costa 5 dolari. Datorita taxei, nu veti avea de-a face cu reclame sau spam. Astfel, Metafilter da senzatia unui orasel mic, in care fiecare cunoaste pe fiecare, iar raspunsurile primite prin AskMeFi sunt chiar folositoare.

Popurls: Citirea stirilor pe Internet poate fi destul de dificila si poate dura mult timp, mai ales ca trebuie sa ne aducem mereu aminte sa verificam site-uri. Insa Popurls aduna cele mai importante stiri de pe cele mai mari si mai populare site-uri de profil, bloguri, vloguri si site-uri de comentarii. Este pagina de start perfecta.

Twitter: "Singurul lucru sigur la Twitter este ca face o prima impresie oribila", spune un comentator al Time. Twitter fie este iubit, fie urat. Cei care urasc site-ul spun ca nimic important nu poate fi spus in 140 de caractere. Iubitorii citeaza cea mai scurta nuvela a lui Hemingway: "De vanzare: Pantofi de bebelus. Nu au fost purtati niciodata".

Skype: Pentru utilizatorul ocazional, Skype este cel mai bun serviciu de VoIP (voice over Internet protocol). Nu doar ca puteti vorbi ca la telefon, dar se poate transforma in videofon.

Boing Boing: Este un mix eclectic de comentarii despre tehnologie, science fiction, gadget-uri si stiri. Potrivit propriei descrieri, este "un director de lucruri minunate". Pe scurt, site-ul este definitia culturii online.

Academic Earth: V-ati dorit vreodata sa asistati la cursurile de la MIT, Harvard, Yale, Princeton sau Stanford? Acest site va indeplineste visul... aproape. Academic Earth a adunat cursurile de la toate universitatile mari, dar si fisiere video de la sustinerea cursurilor.

#flickr, #internet, #site, #skype, #twitter , #stiri Twitter