Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aproape 4 milioane de utilizatori sunt abonati la contul de Twitter al Papei

Aproape 4 milioane de utilizatori sunt abonati la contul de Twitter al Papei


Contul de Twitter papal, @pontifex, in 9 limbi, a fost accesat de 4 millioane de utilizatori al acestui serviciu de socializare, de la deschiderea sa la 12 decembrie de catre papa Benedict al XVI-lea, si a inregistrat o crestere a interesului utilizatorilor dupa reactivarea sa odata cu alegerea noului papa, Francisc, conform ultimelor date oferite publicitatii de reteaua de socializare.

Conform ultimelor informatii, peste 3.900.000 de utilizatori s-au inregistrat pentru a primi informatii de la acest cont de Twitter, transmite AFP.

Numarul de utilizatori inregistrati ('followers') pentru versiunea in limba engleza a depasit 2 milioane (2.060.000). Sunt si 1.046.000 de utilizatori inregistrati pentru varianta in limba spaniola, 437.000 in italiana, 122.000 in portugheza, 92.600 in franceza, 76.700 in germana, 55.200 in poloneza, 44.400 in latina si respectiv 38.300 in limba araba. Aceleasi mesaje sunt traduse in toate aceste limbi.

Alegerea lui Francisc la 13 martie a atras dupa sine redeschiderea contului @pontifex, inchis dupa ce Benedict al XVI-lea a renuntat la pontificat, la 28 februarie. "Habemus Papam Franciscum" este mesajul are a semnalat reluarea activitatii pe acest cont.

Miercuri, in ziua slujbei sale inaugurale, Papa Francisc a trimis doua mesaje tweet. "Servitutea este adevarata putere. Papa trebuie sa slujeasca fiecaruia, dar in special celor mai saraci, celor lipsiti de putere si celor mai mici", sustine primul mesaj.

"Sa-L intampinam pe Hristos in viata noastra, aveti grija unii de altii, aparati creatia cu dragostea voastra", sustine si cel de-al doilea mesaj.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1167 ori