Adolescentilor din SUA le-a scazut interesul fata de blogging si Twitter

Vineri, 05 Februarie 2010, ora 10:08
1496 citiri
Adolescentilor din SUA le-a scazut interesul fata de blogging si Twitter

Mai mult de jumatate (62%) dintre adolescentii americani citesc stiri online, insa interesul lor vizavi de Twitter si blogging este in scadere, informeaza blogul PDA al Media Guardian. 

Potrivit unui studiu realizat de Pew Research Center, circa 62% dintre internautii americani cu varste de 12-17 ani citesc stiri si informatii politice online. Pe de alta parte, studiul arata ca, atunci cand au avut loc evenimente speciale, de tipul alegerilor prezidentiale americane, consumul de stiri online a crescut la 77%.


Pe de alta parte, 73% dintre adolescentii care au participat la studiu spun ca folosesc retele de socializare, in timp ce 89% dintre baieti si 70% din fete au o consola pentru jocuri video.


Studiul remarca si faptul ca 72% dintre internautii adulti isi iau informatiile si citesc stirile de pe internet, numarul lor mentinandu-se constant incepand cu 2002.


In general, utilizarea stirilor online a crescut dramatic de la prima analiza realizata de Pew, in 2000, cand numai 35% dintre internautii adulti urmareau online stirile politice.


Internetul este mediul preferat de informare in special pentru persoanele educate (81%), fiind mai putin utilizat de cei care nu au un nivel educativ ridicat (59%).


In ceea ce priveste bloggingul, acesta nu mai este in centrul atentiei, adolescentii si tinerii adulti preferand in prezent mai curand microbloggingul, prin actualizari ale statusurilor in retelele de socializare.


Astfel, numarul bloggerilor in randul adolescentilor a scazut de la 28% la 14% dupa 2006 si de la 24% la 15% in randul tinerilor adulti.


Potrivit studiului, 26% dintre adulti publica comentarii online, 30% partajand continut.


Pe de alta parte, adolescentii sunt extrem de entuziasti atunci cand vine vorba de comentarii in retelele de socializare.


Astfel, 86% dintre adolescentii prezenti in retelele de socializare publica comentarii pe paginile prietenilor lor, 83% comentand fotografiile acestora.


Adolescentilor americani nu le place sa foloseasca Twitter, insa platforma de microblogging si serviciile similare sunt utilizate de 19% dintre internautii adulti si de 8% din adolescentii de 12-17 ani.


Accesul la internet a devenit un subiect de interes pentru internauti, adolescentii si adultii accesand in prezent internetul nu doar de pe computer sau laptop, ci si de pe diverse console sau dispozitive portabile.


Raportul mentioneaza ca 73% din adolescenti si 93% din adultii cu varste de 18-29 de ani detin un telefon mobil.


In plus, 93% din adolescentii de 12-17 ani navigheaza pe internet, la fel ca 93% dintre tinerii de 18-29 de ani si 74% dintre adulti.


In randul lor, Facebook este, in prezent, cea mai folosita retea de socializare, 73% din internautii americani adulti avand cel putin un profil in retea.


Studiul a fost realizat de Pew in a doua jumatate a anului trecut, pe un esantion de 800 de tineri.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#adolescenti, #blogging, #interes, #internet, #retele, #socializare, #stiri , #stiri Twitter