Papa va avea propriul cont pe Twitter. Primul mesaj, pe 12 decembrie

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 16:33
1554 citiri
Papa va avea propriul cont pe Twitter. Primul mesaj, pe 12 decembrie

Papa Benedict al XVI-lea va avea, dupa Vatican, propriul sau cont de Twitter (@pontifex), de pe care va expedia primul lui mesaj (tweet) pe aceasta platforma de microblogging pe 12 decembrie, cu ocazia sarbatorii Notre-Dame de Guadalupe, au anuntat, luni, reprezentantii Vaticanului, citati de AFP.

"Primele mesaje vor fi raspunsuri la intrebari puse papei despre credinta, iar publicul va putea sa trimita aceste intrebari incepand de astazi", a declarat Greg Burke, consilier pe probleme de comunicare la Vatican, cu ocazia unei conferinte de presa organizata pentru a prezenta noul cont de Twitter al suveranului pontif.

Primul tweet va fi lansat in direct de papa, cu ocazia audientei generale de miercuri, saptamana viitoare, a precizat purtatorul de cuvant al Vaticanului, preotul Federico Lombardi.

Tweet-urile sale vor fi redactate in limbile engleza, spaniola, italiana, portugheza, franceza, germana, poloneza si araba.

Arhiepiscopul Claudio Maria Celli, presedintele Consiliului pontifical pentru comunicatii speciale, a spus ca prezenta pe Twitter a papei Benedict al XVI-lea, aflat in fruntea unei biserici care are 1,2 miliarde de credinciosi catolici, se explica prin "dorinta sa (a papei) de a intra in dialog cu femeile si barbatii din zilele noastre, acolo unde se afla acestia". Potrivit aceleiasi surse, "va fi un dialog care va respecta omul din zilele noastre si adevarurile sale".

Intrebat de jurnalisti despre riscurile unor reactii imediate si ostile, pe Twitter, fata de mesajele papei, Greg Burke a spus ca Twitter este "o piata libera a ideilor, iar acesta este un lucru bun". Papa "va trimite pe Twitter perle de intelepciune care ii inspira inima".

Claudio Maria Celli spune ca, pentru inceput, "papa va extrage trei sau patru intrebari din seria de mesaje primite" despre credinta si va incerca "sa le dea raspunsuri satisfacatoare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Papa cont Twitter, #cont twitter papa benedict, #cont twitter , #Rezultate financiare