Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Twitter se aliaza cu rivalul Google din Rusia

Twitter se aliaza cu rivalul Google din Rusia


Twitter a semnat un parteneriat cu Yandex, cel mai mare motor de cautare rusesc, in incercarea de a-si asigura dezvoltarea internationala.

Astfel, mesajele de pe Twitter vor aparea in cautarile Yandex in contextul in care importanta retelei sociale devine din ce in ce mai mare datorita posibilitatii de distribuire a informatiilor in timp real. Toate mesajele de pe profilele publice vor fi indexate de motorul de cautare, conform unei intelegeri similare cu cea incheiata intre Twitter si motorul de cautare al Microsoft, scrie Reuters.

"Am vrut sa ne asiguram ca informatiile de pe Twitter sunt acolo unde utilizatorii platformei sunt deja. Descoperirea informatiilor prin cautare este foarte importanta", a declarat April Underwood, directorul de dezvoltare al companiei.

"Oamenii fac schimb de stiri, de opinii si discuta tot felul de probleme in timp-real. Astfel de informatii ne vor ajuta sa optimizam rezultatele cautarilor pe Yandex", a declarat Anton Pavlov, managerul companiei rusesti.

Nicio informatie concreta despre valoarea contractului dintre Twitter si Yandex nu a fost facuta publica, dar intelegerea asemanatoare cu Microsoft a costat gigantul IT 30 milioane de dolari.

Conform intelegerii dintre Yandex si Twitter, nu doar ca mesajele utilizatorilor platformei vor ajunge in rezultatele cautarilor, dar vor putea fi vizualizate si printr-un URL special - twitter.yandex.ru. Motorul de cautare rusesc va primi acces la mesajele in toate limbile, dar se va axa in principal pe cele in rusa, ucraineana, belarusa si kazaha, scrise de aproximativ 2 milioane de utilizatori.

Yandex are o cota de piata de aproximativ 60% in Rusia, cu mult peste gigantul american Google. Conform cifrelor oferite de o companie de web-metrics, Yandex este folosit de 2,8 procente din utilizatorii de internet globali, in timp ce Bing, motorul de cautare al Microsoft, este folosit de aproximativ 3,4%.

Parteneriatul dintre Google si Twitter a fost intrerupt dupa ce motorul de cautare a favorizat expunerea mesajelor de pe propria retea sociala, Google +, in rezultatele cautarilor. De altfel, oficialii Twitter nu exclud posibilitatea reinnoirii contractului cu Google, dar sustin ca momentan nu exista negocieri in acest sens.

Twitter are peste 100 milioane de utilizatori activi si 400 milioane de vizitatori unici pe luna. Compania este evaluata la 8 miliarde de dolari. Comparativ, Google+, care se asemana mai mult cu Facebook decat cu Twitter, are doar 90 milioane de utilizatori.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1423 ori